Deel twee van ons nieuwsoverzicht van de Disney Investor Day met dit keer al het nieuws van Marvel. Geniet van de tweede lading nieuwtjes, vanavond deel 3!

Marvel

Marvel is een grote partner van Disney en heeft Disney+ behoorlijk volgepompt met superhelden. Tijd voor meer! Ook zij hebben weer veel nieuwe informatie gegeven over bestaande projecten, maar hebben ook wat nieuwe projecten gedropt.

WandaVision
Al een hele tijd bekend, maar het is bijna zover. Een nieuwe trailer geeft wat meer een idee van wat we kunnen verwachten van de nieuwe serie en het ziet er wel uit alsof Wanda Maximoff en Vision een potje ass moeten kicken samen. WandaVision is vanaf 15 januari (dus bijna!) te zien op Disney+.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marvel Entertainment (@marvel)

Falcon and the Winter Soldier 19 maart
Nog een duo die een eigen serie heeft gekregen, namelijk Falcon and the Winter Soldier. Was ook al een tijdje bekend natuurlijk, maar er is een exclusive first look uit om de kijkers vast een indruk te geven van wat ze te wachten staat vanaf 19 maart 2021. In ieder geval een hoop actie en we zien Zemo ook even kort in de first look!

Loki
Natuurlijk moeten semi bad guys (of gewoon onbegrepen helden) ook een eigen serie kijken, en welke is er nou beter dan Loki. Ik kijk serieus wel uit naar de identiteit wisselende Loki die we in de trailer in allerlei verschillende hoedanigheden zien. En zien we daar nou een glimp van Black Widow? Anyway, het kan mij niet vroeg genoeg mei 2021 zijn! Er is inmiddels ook een officiƫle pagina.

What If? Zomer 2021
Nu nog eentje waar ik echt heel erg enthousiast van word! What if? is een animatieserie (een beetje in de stijl van Spider-Man Into the Spiderverse) waarbij alles van het Marvel universum net even anders is. Kijk zelf maar even. What If? Komt in de zomer van 2021 naar Disney+.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marvel Entertainment (@marvel)

Ms. Marvel
Iman Vellani zal de rol van Kamala Khan vertolken, ook wel bekend als Ms. Marvel. Deze jongedame is behoorlijk stoer en ook nog eens hartstikke nieuw in het Marvel universum. In de comics bestaat ze nog maar sinds 2013, in de vorm van Kamala Khan dan. Ik zou het heel tof vinden als het jonge meisjes ook gaan aanspreken om zich meer te verdiepen in de superhelden wereld.

Fantastic Four
Er komt een nieuwe film met de Fantastic Four in de hoofdrol. En dat is alles wat we weten. Dus laten we maar heel erg veel geduld hebben, want ik ben totaal niet nieuwsgierig naar wie de hoofdrollen gaan vertolken…

Captain Marvel 2
We hadden het net al even over Ms. Marvel, maar Captain Marvel moet ook nog een vervolg krijgen. Op 11 november 2022 zal Brie Larson haar rol als Carol Danvers weer gaan vervullen in Captain Marvel 2. Iman Vellani zal ook daarin te zien zijn als Ms. Marvel en komt Monica Rambeau, gespeeld door Teyonah Paris, ook terug. Binnenkort kunnen we haar al bewonderen in WandaVision.

Hawkeye
Jeremy Renner gaat natuurlijk zijn rol als Hawkeye weer vervullen, maar er zijn meer namen toegevoegd aan de serie. Een daarvan is Hailee Steinfeld die lid van The Young Avengers Kate Bishop zal gaan spelen. Uiteraard komt deze serie ook naar Disney+, maar wanneer is nog een verrassing.

She-Hulk
Tatiana Maslany zal de rol van Jennifer Walters/She-Hulk gaan vertolken. Tatiana Maslany kennen we van bijvoorbeeld Orphan Black en Stronger. Daarbovenop zullen Tim Roth (the Abomination) en Hulk himself, Mark Ruffalo te zien zijn in deze nieuwe serie. Er zal ook een vrouwelijk team achter de schermen zitten, namelijk Kat Coiro en Anu Valia als regisseurs en Jessica Gao als hoofd schrijfster.

Moon Knight
We weten maar weinig over deze serie, behalve dat Oscar Isaac in de huid van Marc Spector/Moon Knight. Marc Spector is een voormalig boxer, CIA agent en huurling die op het randje van de dood stond en deze ternauwernood kon ontsnappen. Uiteraard word je dan een vigilante. We hebben nog geen datum, maar voor nu lijken er 6 afleveringen ingepland.

Secret Invasion
In Secret Invasion zullen Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Talos (Ben Mendelsohn) samenwerken zoals we dat al even heel kort in de post credits scene van Spider-Man: Far From Home konden zien. Ook deze serie heeft nog geen datum, maar komt in ieder geval naar Disney+.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Deze film blijft een beetje onder de radar, ook al zijn we toch nog maar een half jaar verwijderd van de release. De cast en rolverdeling zie je in onderstaande post en de release staat gepland voor 9 juli 2021.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marvel Entertainment (@marvel)

Ironheart
Ironheart gaat over Riri Williams, een uitvinder die het meest geavanceerde superheldenpak heeft uitgevonden sinds het Iron Man pak. Ook dit betreft een serie, met in de hoofdrol Dominique Thorne.

Armor Wars
James Rhodes, ook wel bekend als War Machine keert terug in de serie Armor Wars waarin de technologie van Tony Star in de verkeerde handen terecht is gekomen. Dat is een behoorlijke klus om te klaren. Don Cheadle zal weer in het pak van War Machine klimmen.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special
Een Holiday Special? Ja, een Holiday Special! Het duurt alleen nog wel even tot 2022..

I Am Groot
I Am Groot zal een serie shorts bevatten met Baby Groot en daarbij nog allemaal nieuwe personages. Gaan we kennis maken met nog meer schattige boompjes?

Christian Bale voor Thor: Love and Thunder
Thor: Love and Thunder staat al een hele tijd op de planning, waarin Natalie Portman weer terug zal keren tot het universum. Nu is Christian Bale daar ook aan toegevoegd, maar als wat? Als Gorr the God Butcher. Yup, hij ziet er zo creepy uit als dat je zou verwachten van zijn naam. Google maar even…

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas en Michelle Pfeiffer keren allemaal terug in het vervolg op Ant-Man and the Wasp. Inmiddels is de dochter van Scott Lang, Cassie Lang, wat groter geworden en zal Kathryn Newton (Big Little Lies) deze oudere Cassie spelen. Maar er is ook een bad guy, Kang the Conqueror, gespeeld door Jonathan Majors.

Dat was het voorlopig even voor Marvel. Vanavond deel drie met al het Star Wars nieuws, tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.