Dan sluiten we de nieuwsreeks van Disney Investor Day af met al het nieuws rondom Star Wars/Lucasfilm. Ik zou bijna zeggen mijn favoriete lijstje, maar eigenlijk vond ik alle drie de lijsten erg prettig en ben ik behoorlijk overweldigd met alle berichten op Instagram. Nogmaals, check vooral zelf ook alle vette posts op Instagram voor afbeeldingen en korte clips die we kennelijk tegenwoordig Sizzles noemen.

Willow
Deze magische film van Ron Howard en naar het verhaal van George Lucas krijgt een remake in de vorm van een serie. Dat was al wat langer bekend, maar het is nu duidelijk dat deze serie vanaf 2022 op Disney+ te zien zal zijn. Onder leiding van Lucasfilm en uiteraard met Warwick Davis ziet de cover er al heerlijk lokkend uit. De Pilot wordt geregisseerd door Jon M. Chu, regisseur van onder andere Crazy Rich Asians en Now You See Me 2.

Rogue Squadron
Patty Jenkins (Wonder Woman, Monster) heeft eindelijk haar verhaal over piloten en de sterren gevonden en zal voor 2023 ergens ingepland worden. We weten verder nog helemaal niets en zullen dus eerst maar eens naar al die andere dingen van Lucasfilm gaan kijken.

Taika Waititi project
Hier weten we echt niets over, behalve dat Taika Waititi er iets mee gaat doen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taika Waititi (@taikawaititi)

Andor
Er zijn inmiddels wat beelden te zien van de set van Andor, het verhaal van Cassian Andor uit Rogue One. In 2022 moet deze serie naar Disney+ gaan komen met Diego Luna weer in de rol van Cassian. Ook Mon Mothma (Genevieve O’Reilly) en K-2SO (Alan Tudyk) zullen terugkeren in het verhaal wat zich uiteraard afspeelt voor Rogue One. Of dit een miniserie of voltallige serie betreft weet ik niet, maar er komt natuurlijk een moment dat het over gaat lopen in Rogue One, dus een beperkt aantal afleveringen/seizoenen zou daarin passend zijn.

Obi-Wan Kenobi
Met dit bericht werd ik vanmorgen wakker… Hayden Christensen zal terug keren als Darth Vader in Obi-Wan Kenobi, de serie met Ewan McGregor weer als Obi-Wan. Ik heb hier zo’n zin in! Ja, de reacties over Hayden Christensen zijn wat gemengd, niet iedereen was blij met hem. Maar ik wel, ik vind het tof, dus kom maar op. Het verhaal zal zich tien jaar na Revenge of the Sith afspelen. This is where the fun begins.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Star Wars (@starwars)

The Bad Batch
Deze geanimeerde serie gaat over een groep elite klonen die proberen te overleven in de nasleep van de Clone Wars. The Bad Batch komt in 2021 naar Disney+.

Rangers of the New Republic
Deze serie zal zich afspelen in de tijdlijn van The Mandalorian, maar wat het nou precies gaat zijn is nog een verassing.

Ahsoka
Ahsoka is inmiddels een geliefd personage in het Star Wars universum, dus terecht dat ze dan haar eigen serie krijgt toch? Rosario Dawson zal haar tot leven wekken, net als ze in The Mandalorian al heeft gedaan. Ook deze serie speelt zich af in de tijdlijn van The Mandalorian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Star Wars (@starwars)

Star Wars: Visions
Het universum van Star Wars maar dan in door Japanse tekenaars geanimeerde short films. In 2021 mogen we dit talent gaan bewonderen op Disney+.

Dit was het dan, onze laatste post rondom Disney Investor Day van dit jaar, maar ik zit ook wel even vol met informatie. Gelukkig gaat het hier om een meerjarenplan en kunnen de investeerders weer lekker in hun handjes knijpen. Nu maar hopen dat wij er ook zo van kunnen genieten de komende drie jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.