Warning! Warning! Spoiler Alerts. Ben je momenteel een serie met vele seizoenen aan het kijken, lees dan niet verder! Wanneer je de grootste series waaronder Vikings, Suits, the Walking Dead en the Vampire Diaries al af hebt gekeken dan krijg je toestemming om door te lezen. Een hoofdpersonage heeft namelijk een grote invloed op een serie. Het vertrek van deze sleutelfiguur kan zomaar eens een enorme invloed uitoefenen op de rest van de kijkcijfers. We nemen je mee in de wereld van de series waarin een hoofdpersonage zomaar ineens verdwenen zou kunnen zijn.

Wat als Arya ineens in seizoen 3 uit Game of Thrones was geschreven, of nog erger misschien Daenerys? Wellicht een enorm slecht voorbeeld, want in Game of Thrones was alles mogelijk. Niets is erger dan dat een hoofdpersonage vertrekt uit je favoriete serie, helaas gebeurd dit regelmatig. Hallo, dé hunk uit Bridgerton komt bijvoorbeeld niet meer terug. Hoewel we deze misschien stiekem wel aan hadden zien komen, maar wellicht dat vele fans nu weinig trek hebben in volgende seizoenen. Onbuy.com heeft onderzocht in hoeverre de seizoenen inkakten wat betreft kijkcijfers na het vertrek van het hoofdpersonage.

De top 10 van kijkcijferdrops na het vertrek van het hoofdpersonage:

Op de absolute nummer 1 staat Two and a Half Men, na het vertrek van Charlie Harper (Charlie Sheen) heeft 62,3 procent van de kijkers er de brui aan gegeven.
Op nummer 2 vinden we The Office, Michael Scott (Steve Carell) verliet de serie en 38,7 procent van de kijkers daarbij ook.
Nummer 3 is weggelegd voor Teen Wolf, nadat Crystal Reed ofwel Allison Argent niet meer terug kwam besloot 17,3 procent van de kijkers dat ook niet meer te doen.

De meest shocking voor mij persoonlijk was Elena Gilbert in the Vampire Diaries, hiervan had ik persoonlijk wel verwacht dat zij het absolute middelpunt gedurende alle 8 seizoenen zou blijven. Het feit dat Ragnar Lothbrok uit Vikings er tussen staat verrast mij, er was toch zeker wel te verwachten dat hij op een dag het lootje zou gaan leggen met al die gevechten die hij doorstaan heeft. Opvallend is wel dat toen Rick Grimes vertrok uit The Walking Dead de kijkcijfers stegen met 3,8 procent. Wat zouden we hiervan moeten denken? Was iedereen het hoofdpersonage beu?

Zijn jullie het er mee eens? Wanneer een hoofdpersonage vertrekt is dan de serie een stuk minder leuk?

© Onbuy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.