Inmiddels hebben we al aardig wat dagen met zon achter de rug. Sommige onder ons hebben ook het geluk dat de vakantie is begonnen. Maar om nu je vakantiedagen enkel te slijten met lui in de tuin of op de bank te gamen terwijl je ook wat leuke events kunt bezoeken! Bekijk hier welke toffe events er in Nederland gehouden worden deze zomer en de rest van het jaar om samen met je vrienden te bezoeken.

img_logo_fantasiafest

FantasiaFest Leeft 2015
Zaterdag 25 juli t/m Zondag 26 juli
In het pittoreske havenstadje Meppel wordt er jaarlijks een FantasiaFest gehouden. Er zijn verschillende ambachtelijke kunstcreaties te bewonderen, een mysterieuze zeepbellen show te beleven, heerlijk dansen op Ierse Folk muziek en uiteraard kan je verschillende gerechten proeven. Dit jaar wordt er wederom het Dutch European Steampunk Convention gehouden.
Meer informatie over de locatie en prijzen vind je via deze link.

img_logo_castlefest

Castlefest
Vrijdag 31 juli t/m Zondag 2 augustus
Voor vele fantasy liefhebbers is Castlefest, in Kasteel Keukenhof Lisse, al jaren een begrip. Een heel weekend of een dag genieten van leuke bands OMNIA en FAUN. Gezellig met je kinderen bezig zijn in het kinderrijk met het leven in en rondom het kasteel. Struinen over de markt of gewoon even lekker een spelletje spelen. Kortom of je nu een dag gaat of een heel weekend er is genoeg vertier voor iedereen. Het is vanwege de populariteit wel aan te raden snel tickets te bestellen.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

img_logo_tomoparty

TomoParty
Zaterdag 22 augustus
Zin in een strandfeestje geheel in Japanse stijl dan is TomoParty het event wat je niet moet missen dit jaar. Op het recreatieterrein “de Groene Heuvels” in Ewijk, vlakbij Nijmegen, kan je vanaf 13.00 uur terecht voor deze unieke beachparty. Terwijl de maids van Cherry Pie Maid Cafe voor lekkere Japanse hapjes zorgen kan je luisteren naar de muziek van Deshima Sounds. Naast lekker luieren worden er ook verschillende Beach Games gehouden, is er een Japanse Barbecue en een Japanse Markt met verschillende dealers.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

logo_abunai

Abunai!
Vrijdag 28 augustus t/m Zondag 30 augustus
Ieder jaar zijn er een aantal cosplayers die hier naar uitkijken Abunai! Dit evenement in de Koningshof Veldhoven zit vol met activiteiten als karaoke, lezingen, workshops en verschillende cosplay wedstrijden. Er is ook een Game Room aanwezig en voor de shoppers een Dealer Room.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

artikel_elfia_arcen

Elfia Arcen!
Zaterdag 19 september t/m Zondag 20 september
Dit jaar is het thema van Elfia Arcen Game of Thrones! Dus ga aan de slag met je eigen Daenerys Targaryen kostuum of toch liever een Melisandre of Asshai outfit. Ook dit jaar is er een uitgebreid programma en is de bekende Folkband Rapalje aanwezig om je aan het dansen te krijgen. Vorig jaar bezocht ik ook Elfia in Arcen en je leest mijn item hierover via deze link terug. Nu nog even je vriend overtuigen dat hij best een Khal Drogo pak aankan in september.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

logo_tomofair

TomoFair
Zaterdag 3 oktober
Kan je geen genoeg krijgen van leuke Japanse items en ben je nog op zoek naar die ene manga? TomoFair is de grootste indoor Japanse Markt van Nederland met een ruimte van maar liefst 2500m2. Je vind er meer dan 150 stands, er worden diverse demonstraties en lezingen gehouden. Zo kan je wellicht al dat ene sinterklaas cadeautje scoren of gewoon genieten van wat Japanse gerechten.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

img_logo_firstlook_festival

Firstlook Festival
Vrijdag 9 oktober t/m Zondag 11 oktober
Het event Firstlook is al jaren een bekend fenomeen binnen de gamecommunity maar dit jaar wordt er iets extra aan toegevoegd, Firstlook Festival. Wat dit precies inhoudt is nog een beetje mysterieus maar we kunnen verzekerd zijn dat gaming voorop in het programma staat. Naast het spelen van de nieuwste games kan je genieten van eSports, zijn er flink wat cosplayers te bewonderen en is er ook een avondprogrammering op de vrijdag en zaterdagavond. Tijdens het avondprogramma wordt er voor het eerst een groot internationaal eSports-toernooi aangeboden waar een prijzenpot van enkele tienduizenden euro’s te winnen valt.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

img_logo_spellenspektakel

Spellenspektakel
Zaterdag 7 november t/m Zondag 8 november
Vind je het heerlijk om soms met vrienden of familie een gezellig bordspel te spelen dan is het Spellenspektakel in het Beursgebouw van Eindhoven erg leuk om te bezoeken. Dit event heb ik eerder bezocht en vond het ideaal om mijn dochter Fawn ook mee te nemen. Er is een Kinderplein waar kinderen heerlijk kunnen spelen en geschminkt worden onder professionele begeleiding. Er staan flink wat gezelschapsspellen ontwikkelaars en distributeurs. Je kan meestemmen met het spel van het jaar of gewoon even een spelletje spelen met je gezelschap.
Meer informatie over de locatie en tickets vind je via deze link.

Ook dit jaar zullen wij van female-gamers zoveel mogelijk evenementen bezoeken, kom gerust een praatje maken als je ons ziet lopen. Uiteraard plaatsen we van ieder Event bezoek een verslag. Mocht je in deze lijst een Nederlands Event missen die we echt moeten bezoeken stuur ons dan een berichtje en dan kijken we of we dat event kunnen opnemen in onze agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.