Spellenspektakel is de grootste bordspellenbeurs in Nederland en wordt ook dit jaar in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden op 4 en 5 november. Het is ieder jaar weer een feestje waar ik met mijn gezin graag bij ben om de nieuwste spellen te spelen en ontdekken. Maar ook om onze spellenbordvoorraad weer even aan te vullen.

Dit jaar zijn, net als voorgaande jaren, tal van speluitgevers aanwezig, van 999 Games tot Tuckers Fun Factrory. Bekijk ook echt even de linkjes naar de verschillende uitgevers op de website van Spellenspektakel. Een aantal van hen hebben spannende promoties en spellen gepland voor en tijdens de beurs. Ook vind je informatie over verschillende toernooien terug op de website, let hierbij op dat je voor een aantal toernooien een aparte toernooikaart nodig hebt.

Voor liefhebbers van tabletop is er genoeg te verkennen, waaronder Star Wars X-Wing en ook historsiche miniaturen oorlogspellen. Wil je de wereld van Dungeons and Dragons induiken? De Dungeon Masters van Dutch20 zijn aanwezig voor alle avontuurlijke D&D fans en ontdek welk karakter het beste bij jou past. Heb je ooit een tovenaar willen zijn of een ondeugende bard? In D&D kan dat! Om je nog meer onder te dompelen, kun je zelfs de wereld nabootsen en een miniatuurfiguur van je karakter schilderen.

Docenten weten al jaren dat spellen het leerproces van kinderen kunnen stimuleren. Leren rekenen met een spel als Can’t Stop is ongetwijfeld boeiender dan traditionele lesmethoden, die uiteraard ook nog steeds belangrijk zijn. Patrick Zuidhof, de drijvende kracht achter het Onderwijsplein, gebruikte graag spellen in zijn lessen. Op het onderwijsplein vind je boeiende en educatieve spellen die niet alleen docenten aanspreken, maar ook ouders.

Onder mijn favoriete uitgevers voor kinderspellen vallen Haba en SmartGames. Onze spellencollectie omvat al verschillende titels van deze uitgevers. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij, evenals Ravensburger, Koninklijke Jumbo, Goliath en Tactic, met een uitgebreide verzameling spellen speciaal voor kinderen. Dit jaar is er ook weer gedacht aan ouders die een ander spel dan Coconuts met hun kinderen willen spelen. Er is kinderopvang aanwezig waar kinderen vanaf 4 jaar kunnen spelen onder tozicht van professionele pedagogische medewerkers. Zo kunnen ouders met een gerust hart even zonder kinderen een ander spel spelen of over de beurs struinen. De opvang wordt verzorgd door Tante Marloes. Voor ouders met kinderen jonger dan 4 jaar zijn er ook voorzieningen bij de opvang om je kind te verschonen of gewoon samen te spelen.

Dit jaar is er tijdens Spellenspektakel een aparte hal ingericht voor het Speelgoed Festival. Hier vind je allerlei soorten speelgoed van diverse uitgevers en je hebt er geen apart kaartje voor nodig! Kortom, het weekend van 4 en 5 november wordt de jaarbeurs in Utrecht omgetoverd tot een waar spel- en speelgoedparadijs voor jong en oud! Wij van Female-Gamers zullen er ook zijn, zie ik je daar? Koop je ticket via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.