Om goed voorbereid te zijn op Gamescom 2015 werd er een persvoorlichting over Gamescom gehouden, natuurlijk was Female-Gamers er ook bij en ontdekten we leuke nieuwtjes!

De persconferentie werd in één van de zalen binnen de jaarbeurs van Utrecht gehouden. De ruimte was rond en op het plafond prijkte een aantal mooie sterren waardoor de ruimte me deed denken aan de bridge van een ruimteschip. Ik was niet de enige die hieraan dacht want ook Gamescom Project Manager Tim Endres maakte de vergelijking en refereerde naar “ground control”, waardoor Space Oddity van David Bowie de rest van de persvoorlichting in mijn hoofd zat.

Uiteraard was Tim Endres ontzettend enthousiast over de aankomende editie van Gamescom! Vanaf het moment dat Gamescom is gestart zijn ze steeds weer gegroeid en vooruitstrevend bezig geweest om van Gamescom het game evenement van Europa te maken. De cijfers liegen er ook niet om want ook dit jaar verwachten ze nog meer exposanten, nationaal en internationaal, op hun evenement. Voor de exposanten hebben ze hierdoor ook meer ruimte gecreëerd zodat er een goede doorloop mogelijk is voor alle bezoekers. Heel veel bedrijven hebben ook hun plekje op Gamescom al vroeg gereserveerd waardoor het enthousiasme en vertrouwen duidelijk te merken is. Bedrijven als Nintendo, Blizzard, Acer, Alienware, Razer, Microsoft, Warner Bros en nog veel meer zijn aanwezig.

Naast al die leuke bedrijven is er dit jaar ook iets heel nieuws te beleven. De gamers onder ons weten dat Gamescom een gigantisch event is waar veel te zien valt en het ook enorm druk is. Maar ook wij gamers worden steeds ouder en ondertussen hebben sommigen onder ons al een of meerdere mini-gamers in huis rond lopen. De organisatie achter Gamescom kreeg dit ook in de gaten en daarom word er dit jaar voor het eerst een nieuwe ruimte op Gamescom ingericht genaamd Family en Friends. Helaas is er nog niet veel vrijgegeven over deze ruimte maar dit volgt nog in mei. Wel kan ik jullie alvast verklappen dat de ruimte rustgevender wordt belicht, de aankleding echt gericht is op kinderen en dat er voldoende ruimte is voor ouders om gewoon even ontspannen te kunnen zitten terwijl de kinderen zich bezig houden.

Wij bij Female-Gamers kijken er weer enorm naar uit om Gamescom te bezoeken. Uiteraard houden we je de komende weken nog op de hoogte van alle leuke nieuwtjes over Gamescom 2015, die gehouden wordt van 5 tot 9 augustus in Keulen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.