Het was een groot feest bij Dutch Game Garden’s opening van het nieuwe hoofdkwartier.

Dutch Game Garden blijft groeien en ruimte bieden aan beginnende en onafhankelijke game ontwikkelaars. Op donderdag 23 april werd de nieuwe locatie van het hoofdkantoor van Dutch Game Garden, in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs in Utrecht, geopend.

Verschillende game ontwikkelaars van Dutch Game Garden, hoge heren en dames van de gemeente Utrecht, familie, vrienden en pers waren uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen en mee te vieren.

img_dutch_game_garden_opening_01

Tijdens de speech van Jeroen van Mastrigt-Ide werd wederom duidelijk hoe trots hij is op de organisatie. Hij prijst de inzet en moed van de vele studenten en afgestudeerden om een eigen bedrijf op te zetten binnen Dutch Game Garden. Uiteraard is Jeroen van Mastrigt-Ide de gemeente Utrecht en haar bestuur en het bestuur van de Jaarbeurs dankbaar voor de ruimte en kansen die ze aan Dutch Game Garden geven. Jeroen is er trots op dat ondanks vele studenten een opleiding hebben gevolgd op een kunstacademie, wat volgens hem regelrecht een diploma is voor werkeloosheid, juist de game design studenten een betaalde baan vinden en zelfs een bedrijf durven te starten waarmee ze meer banen creëren.

img_dutch_game_garden_opening_05

Na deze leuke speeches werd het tijd om even te gamen en echt rond te snuffelen op etage nummer 5 waar de kantoren van de verschillende game ontwikkelaars zitten. Mijn ogen werden getrokken naar de game Interloper van Monogon Games, de preview kan je binnenkort hier lezen, en samen met Maike ging ik aan de slag. Het was leuk om de game nu te spelen met hulp van de ontwikkelaars zelf.

Na een tijdje gespeeld te hebben vervolgden we onze speedgame meeting naar de speedrunner game: Action Henk van ragesquid. Deze snelle game was nog best een uitdaging maar door de vrolijke kleuren en toffe personages trok het de aandacht van vele genodigden.

Hou je van een beetje actie en wil je met vier vrienden tegelijk de strijd aangaan tegen elkaar? Dan is de game Check-in, Knock-out ontwikkeld door Lionadegames echt iets voor jou! Samen met onze Maike, Nick Aarts, de producer bij Lionadegames, en een andere genodigden speelden we verschillende potjes tegen elkaar. Trots kan ik zeggen dat deze female-gamer zich goed staande wist te houden in de vermakelijke strijd om de hotelkamer van Check-in, Knock-out, in een stijl die mij deed denken aan Super Mario!

Omdat we nog meer wilden zien vervolgden Maike en ik onze tour naar de vijfde verdieping, that’s where the magic realy happens! Met een pasje kom je de gang op waarachter de verschillende kantoor ruimtes van de game ontwikkelaars zitten. Het viel zowel Maike als mij meteen op dat de ene game ontwikkelaar een streng Clean Desk regel hanteerde en het kantoor van een aantal andere game ontwikkelaars verdacht veel weg hadden van mijn oude studentenkamer, welke verklappen we lekker niet! Wat bij iedere kantoor die we betraden duidelijk te merken was, is de gemoedelijkheid onder elkaar, het plezier wat de teams met elkaar hebben en de liefde voor games.

img_dutch_game_garden_opening_04

Een van de kantoren die we betraden was van Monkeybizniz.com die ontzettend sterk zijn in het maken van apps die niet alleen leuk zijn om te spelen maar ook leerzaam. Ze hebben o.a. samengewerkt met ProRail, Wilhelmina kinderziekenhuis en DSM. Ook GainPlayStudio maakt games die een maatschappelijk nut hebben. Zij maken games speciaal voor mensen met moodswings en psychische stoornissen. Hoe geweldig is dat wanneer de creativiteit, interactiviteit en hulpverlening bij elkaar komen!

We mochten ook even binnenkomen bij Ludomotion en ook daar werd enthousiast verteld over de games waar ze aan werkten zoals de card based RPG Unfated – Era of Wanderers. De game daagt de speler uit om op een strategische manier te spelen en na te denken. Ludomotion zet vooral in op de PCG (procedural content generation techniek). Dit houdt in dat ze vooral proberen om de voor de hand liggende gamestructuren en bewegingen uit diepen en ingewikkelder te maken waardoor je een verrassende en uitdagende gameplay krijgt.

img_unfated

Het laatste bezoekje brachten we aan het altijd gastvrije kantoor van Excamedia. Naast verschillende games ontwikkelen zoals het pong-achtige Nanos zijn ze druk bezig met de ANT VR. Een andere virtual reality bril dan de Oculus. Zowel Maike als ik moesten uiteraard dit uitproberen en het voelde zo realistisch dat de achtbaan Maike misselijk maakte. Het leuke aan de ANT VR is dat deze op ieder medium gebruikt kan worden zoals je PC, PlayStation 4, Xbox One maar ook op de Blu-Ray speler en Android Systeem.

img_dutch_game_garden_opening_02

We hebben dus ontzettend veel kunnen en mogen zien tijdens de Dutch Game Garden opening en zijn razend enthousiast over alle games die nog gaan komen. Iets waar ik heel enthousiast over werd zijn de bedrijven die hun kennis omzetten naar een maatschappelijk hulpstuk. Jeroen van Mastrig-Ide je mag terecht trots zijn op Dutch Game Garden en de vele liefhebbers en lefhebbers die zich eraan hebben verbonden!

Wil je de virtuele rondleiding terug kijken klik dan op deze link om te zien hoe het kantoor van Dutch Game Garden in Utrecht eruit ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.