We hebben Dutch Comic Con nog maar net achter de kiezen, en in België was het afgelopen tijd alweer Antwerp Convention 2015. Dit jaar was de con iets groter dan vorig jaar, met niet alleen typische con-dingen zoals cosplayers, stands met merchandise/gadgets/goodies en videogamepods, maar ook met worstelen bijvoorbeeld. Ik was erheen voor Female-Gamers en heb erg genoten. Ik dacht, laat ik dat aan onze lezers vertellen in woord, maar eigenlijk spreken de foto’s voor zich, dus maak ik dit verslag met een heleboel beeld en een klein beetje tekst. Zo sprakeloos was ik, van al die vette cosplays.

IMG_AntwerpCon_1

Nostalgie voor de speelgoedliefhebber. Ik ben benieuwd of toyhunter Jordan Hembrough (die ook aanwezig was op de convention en een heel tof panel gaf) deze geweldige MASK-items heeft gezien. Ik heb in ieder geval erg genoten van deze presentator tijdens zijn panel, want ik heb hem diverse vragen kunnen stellen. Daarover (en over andere panels waar ik bij was) maak ik later deze week een apart artikel.

IMG_AntwerpCon_2

Wat ook onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met conventions, is Japan. De meeste con-gangers zijn liefhebbers van de Japanse cultuur en daar horen lekkere snoepjes en vage verpakkingen bij, waarvan je geen idee hebt wat het betekent of inhoudt.

 

IMG_AntwerpCon_4

IMG_AntwerpCon_5

IMG_AntwerpCon_3

Mocht je als fan aan de panels niet genoeg hebben, dan kun je altijd een handtekening of fotomomentje kopen. Zo was onder andere David Lloyd, een van de mannen achter V for Vendetta, aanwezig om fans te ontmoeten. Wat ik een heel schattig fotomomentje vond, zonder daarvoor te hoeven betalen, was de snoepkraamfoto met de Frozen-prinsesjes. Deze twee dames wisten zelfs de grootste engerds op de beurs te vertederen met hun jurkjes.

IMG_AntwerpCon_6

IMG_AntwerpCon_7

Er moest natuurlijk ook gegamed worden, er waren wat modernere games te spelen op Nintendo 3DS, maar het was vooral een feest van retro-apparaten in de tweede hal. Arcadekasten, flipperkasten, oldschool thuis-consoles; er was van alles wat. Had je echt de smaak te pakken, dan kon je zelfs een retroconsole mee naar huis nemen. Die waren namelijk te koop bij bijvoorbeeld con-bekende Magix Buttons.

IMG_AntwerpCon_8

IMG_AntwerpCon_9

IMG_AntwerpCon_10

Dit was een van mijn favoriete cosplays. Ik houd ervan als cosplays niet te perfect zijn, en de manier waarop deze jongedame de draak helemaal om zich heen had gevormd met haar staart (en dat ze vrij breed moest rondlopen over de con en dat ook de hele dag volhield) vond ik heel erg tof en dapper.

IMG_AntwerpCon_11

 

IMG_AntwerpCon_12

Tijdens de cosplay-wedstrijd betrad deze hunter uit Bloodborne het podium. Zoals je ziet zat de zaal echt afgeladen vol. Het is een beetje vreemd voor een nuchtere Nederlander om de optredens te bekijken, maar uiteindelijk is het allemaal heel erg gaaf en bewonderingswaardig dat cosplayers vaak zo zelfverzekerd het podium op klimmen om hun ding te doen. Er waren op Antwerp Convention minder cosplayers dan op Dutch Comic Con, maar degene die er waren, waren dik in orde!

IMG_AntwerpCon_13

IMG_AntwerpCon_14

IMG_AntwerpCon_15

In deze Avengers-bus van Disney kon je Disney Infinity spelen en de trailer van The Avengers: Age of Ultron bekijken. Het was een hele mooie blikvanger in de zaal, hoewel de inhoud uiteraard niet het nieuwste van het nieuwste is sinds de game al heel lang uit is en de film ook alweer een paar dagen. Desalniettemin was het een mooie plek om coplayers op de foto te zetten en het leuke is dat mensen nu eenmaal nieuwsgierig zijn, dus allemaal even binnen willen loeren.

IMG_AntwerpCon_16

Er waren niet heel veel comic-stands, helaas helemaal weinig met dikkere graphics novels, maar dit was een stand die erg mooi was en heel erg op de comics gericht. Achterin staan ook geweldige figurines. Die waren wel in overvloeden aanwezig en dat is handig, want zo kun je goed prijzen vergelijken.

IMG_AntwerpCon_17

 

IMG_AntwerpCon_18

IMG_AntwerpCon_19

IMG_AntwerpCon_20

Het drukst bezochte panel was sowieso de bovenstaande, namelijk die van Game of Thrones-acteurs Ellie Kendrick en Ian McElhinney. Het is heel leuk om te proberen meer te weten te komen over het nieuwe seizoen Game of Thrones, al kunnen ze natuurlijk alleen dingen vertellen over hun eigen geschiedenis in de serie. Beiden waren hele leuke mensen, die het zeker niet naar de bol is gestegen, maar dat gold eigenlijk voor alle beroemdheden uit de panels die ik heb gezien. Het zijn uiteraard ook niet de grootsten der aarde, maar toch, het is geruststellend dat sommige mensen lekker down-to-earth blijven.

IMG_AntwerpCon_21

IMG_AntwerpCon_22

IMG_AntwerpCon_23

IMG_AntwerpCon_24

IMG_AntwerpCon_25

IMG_AntwerpCon_26

Ken je nog dat tv-programma Robotwars? Deze gevechten met robotische voertuigen werden ook gedaan op de beursvloer. Hier zie je een van de deelnemers sleutelen aan een van de wagens.

IMG_AntwerpCon_27

 

 

 

IMG_AntwerpCon_28

 

 

IMG_AntwerpCon_30

Hier zitten celebs te wachten op fans die een foto of handtekening willen kopen. Herken jij de mensen uit Game of Thrones hier op de foto?

IMG_AntwerpCon_31

IMG_AntwerpCon_32

IMG_AntwerpCon_33

IMG_AntwerpCon_34

IMG_AntwerpCon_35

Deze man zul je waarschijnlijk niet herkennen, ik moest hem zelf ook even googlen toen hij het podium opkwam voor zijn panel. Dit is Tyler Mane, een acteur die in de recente Rob Zombie-Halloween-films de hoofdrol van de killer speelde. Ook was hij te zien in Thor en is hij nu met zijn eigen vrouw een productiebedrijf gestart. Tyler Mane is een enorm grote gast, en ik had heel veel zin om hem te knuffelen. Zei ik dat echt?

IMG_AntwerpCon_36

IMG_AntwerpCon_37

Ik ben erg blij met de grotere opzet van het event, al is het alsnog wel dringen op de trappen naar de panels. De panels waren lekker ontspannen, mensen kregen veel mogelijkheid om zelf vragen te stellen en de sfeer was heel erg goed. Kortom, er is geen enkele reden te bedenken om niet naar Antwerp Convention te gaan, want het is een geweldig event. Het viel me ook heel erg mee hoe drukbezocht de game-stands waren, dat is immers niet waar mensen echt voor komen, en toch stonden er dikke rijen voor de gamepods. Lekker volgend jaar (weer) gaan dus, het is een hele gezellige bijeenkomst, er is enorm veel te halen qua kleding, comics en andere gekke dingen van alle popcultuur-uitingen waarvan we zo houden. En de out-of-the-box-dingen maken de con extra fascinerend, de gekke dingen die je normaliter nooit tegenkomt zoals: worstelen, robotvechten, enzovoorts.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.