De titel van deze column is een beetje vreemd. Immers lijkt het nu alsof ik verliefd ben op mezelf, want mijn Mii’tje is mijn virtuele Nintendo-zelfje. Toch bedoel ik dat niet helemaal zo. Ik ben simpelweg weer helemaal verslaafd aan alles wat met mijn Mii’tje te maken heeft.

Het is je hopelijk niet ontgaan; het was de afgelopen periode internationale StreetPass-week. Dit betekende dat je waarschijnlijk aanzienlijk meer buitenlandse gasten in je StreetPass-gedeelte op 3DS of had. Maar er was ook een update die erbij kwam, waardoor je meer van die grappige StreetPass-spelletjes kon kopen. We hadden al het ruimtevoertuig-spel, de bloemist, de ridderlegers, de StreetPass Quest en natuurlijk het spookhuis. Die spelletjes zitten al fantastisch in elkaar, maar er zijn er nu twee bij gekomen.

In het ene spelletje is het de bedoeling dat je gaat vissen van aas dat je krijgt van je StreetPass-ontmoetingen, en in de ander moet je zombies in elkaar slaan met de meest idiote wapens. Denk aan een kussen, een feestmuts of een Wii-remote. In eerste instantie┬ázag ik op tegen die nieuwe spellen. Niet vanwege slechte verwachtingen ofzo, helemaal niet, maar omdat het nu nog meer tijd kost om met je groepje Mii’s alle spellen af te werken. Eerst de puzzelstukjes, dan die hele rits games die ik hierboven noem en dan dus nog twee titels.

Bovendien hebben de StreetPass-spelletjes de vervelende gewoonte om heel veel tekst-schermpjes te hebben waar je niks aan hebt. Als die schattige jongen in de bloemist iets eenmaal heeft gezegd, dan herhaalt ie dat steeds weer als je terugkomt; gek word je ervan. Er zitten veel animaties in, en die moet je steeds doorspoelen door op de rechterschouderknop te drukken. Ik heb mijn vorige 3DS weg moeten doen omdat die knop helemaal lam was geworden.

Maar goed, de nieuwe spelletjes staan nu op mijn 3DS, samen met de leuke bijkomstigheid dat ik nu mijn tekstballonnetjes qua stijl kan veranderen bij de ontmoeting van andere Mii’s. Ik realiseer me dat dit als lariekoek klinkt voor mensen die niet bekend zijn met StreetPass, maar mocht dat niet zo zijn: ga er nu wat mee doen, het is fantastisch. De nieuwe spellen bevallen me heel erg goed. De grappige zombies maken me elke keer weer aan het lachen, evenals de grappige wapens die je moet gebruiken. Een kussen waarop je gaat slapen waar vervolgens tientallen schapen uitkomen bij wijze van aanval, dat is toch briljant?

Ook vind ik het heel erg leuk om te zien hoe mijn Mii’tje een vis binnenhaalt. Ik houd in het echte leven echt totaal niet van vissen, ik eet ook geen vis, ik vind dat die beesten vooral lekker moeten zwemmen, maar virtueel kan ik het aan (bovendien kun je ze daarna in een aquarium stoppen dat je dan weer kunt opleuken). Hoe dan ook, het gezichtje van mijn Mii’tje als een vis bijt, is zo grappig en herkenbaar, dat ik mezelf elke keer weer snel geconcentreerd moet maken voor het trek en duw-spelletje met de lijn en de vis, want het gezichtje wordt getrokken nadat er beet is.. Let maar eens op, als je het spelletje ook hebt.

Mijn StreetPass-bezigheden waren het laatste half jaar een beetje ingekakt, maar inmiddels is daar weer enorme verandering in gekomen. Ik heb op Antwerp Convention al heel veel nieuwe Mii’s binnengehaald, en zombies neergeknald. Me loves Mii.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.