Het is weer zover! gamescom, het grootste videogame en computer evenement van de wereld, strijkt weer neer in Keulen. Persoonlijk vond ik het tot nu toe een rustig game jaar. Misschien komt dat ook doordat de E3 niet door ging en we daardoor nog geen grote aankondigingen hebben gezien. Hopelijk brengt gamescom 2023 daar verandering in.

We kunnen in ieder geval de grootste beurs tot nu toe verwachten. De beursvloer is namelijk met 10.000 vierkante meters toegenomen ten opzichte van 2022. Dat betekent dus ook dat er meer mogelijkheden zijn ontstaan voor bijvoorbeeld kleinere exposanten om een ruimte in te nemen. Begrijp me niet verkeerd, die grote stands van EA en Bethesda zijn leuk hoor, maar ik vind juist de kleinere stands zo leuk om te bezoeken. Inmiddels hebben meer dan 1220 exposanten uit 63 landen zich aangemeld. Vorig jaar waren dit er nog 1135 uit 53 landen. Tof toch? Dat een groot evenement als gamescom nog steeds kan uitbreiden zegt wel iets over de community die het trouw blijft bezoeken.

Om het een beetje overzichtelijk te houden zijn er verschillende hallen en ‘areas’ om te bezoeken. Ik zal ze even voor je opsommen: business area (als je zaken wil doen), entertainment area, event area, social area, indie area, retro area, merchandise area, family & friends area, cosplay village en gamescom campus (mocht je interesse hebben in een carrière binnen gaming/computers). Kortom, voor iedereen is er wel wat leuks te doen en dat is nou ook precies wat gamescom wil. Een brede community waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen zich kan vermaken. Mocht je gamescom niet fysiek kunnen of willen bezoeken, dan kun je ook online deelnemen.

Maar welke namen kunnen we in ieder geval verwachten op gamescom dit jaar? Qua bekende namen staan bijvoorbeeld Bethesda, Frontier Development, Nacon, Wargaming, 505games, Electronic Arts, Activision Blizzard, Atari, Gearbox, Microsoft/Xbox en Nintendo. Ook zijn er ontzettend veel kleine ondernemingen aanwezig. Hier vind je de volledige lijst met bevestigde exposanten, zodat je kunt kijken of jouw favoriet ook aanwezig zal zijn. Ongetwijfeld zullen we DLC van bijvoorbeeld Planet Zoo en De Sims te zien krijgen. Misschien zelfs wel van het nieuwe project van De Sims, Project René. Ook verwachten we dat Starfield groots te bewonderen zal zijn bij Bethesda, want Xbox heeft aangekondigd dat ze met een theaterpresentatie zullen komen van de game.

Verder moet ik heel eerlijk bekennen dat ik weinig echt grote dingen verwacht, maar je weet het maar nooit. Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is door een (online) bezoek te brengen aan gamescom 2023! Kijk voor de beschikbaarheid van tickets op de officiële website.

Fotocredits: Koelnmesse Allgemein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.