Can’t stop the feeling! De theme-song van animatie-film Trolls waarin de trollen Poppy en Branch centraal staan en het de bedoeling is dat de wereld overspoeld wordt van vrolijkheid met kleur en glitter. De films, waarvan er inmiddels alweer een zoveelste op de planning staat (Trolls Band Together), staan boordevol muziek waar je heerlijk op mee kunt swingen. Niet voor niets natuurlijk dat jong en oud van deze film genieten.

Deze populaire trollen schitteren binnenkort ook in een heuse game. Daar moesten we natuurlijk verder onderzoek naar doen toen de cover op ons netvlies verscheen. Wat kunnen we hiervan verwachten? Is het een dance-game, is het echt een kinder-game of toch een platformer? Gelukkig is het een heuse 3D-platformer en uiteraard zijn we hier heel nieuwsgierig naar.

In Trolls: Remix Rescue staat je in ieder geval een muzikaal avontuur te wachten. Hoe die vorm is gegeven is nog lastig te zeggen, want er is helaas ook nog geen trailer naar buiten gebracht. Het is ontwikkeld door het Franse Petit Fabrik en wordt uitgebracht door Gamemill Entertainment. Doel is om een melodische mastermind te verslaan die de muzikale harmonie van de wereld bedreigd. Je kunt spelen als één van je favoriete personages, waaronder natuurlijk Poppy, Brach en Guy Diamond. Het is echter ook mogelijk om je compleet eigen Troll te creëren.

We gaan op een magische reis door het Troll Kingdom en passeren onder meer Poppy en Brach’s Pop Village, Barb’s Volcano Rock City en Cooper’s Vibe City. Als Troll kun je springen, ontdekken, dansen en de Hair-Jitsu uitvoeren. Ook leuk is dat je het verhaal niet alleen hoeft te te spelen, maar het ook in lokale coöp kunt ervaren. Uiteraard staat dansen en zingen wel centraal. In diverse mini-games kun je het tegen de beat opnemen. Daarnaast staan er genoeg uitdagende puzzels op je te wachten om zo nieuwe items en vaardigheden vrij te spelen.

Het allerbelangrijkste en waar tevens het succes van de films op is gebaseerd is natuurlijk de muziek. De game soundtrack zal onder meer ‘Get Back Up Again’, ‘Hair Up’ en meer bevatten. Hopelijk komt ‘Can’t Stop the Feeling’ ook nog voorbij. Helaas valt er tot op heden niet veel meer te zeggen en hopen we dat een trailer spoedig volgt. Trolls: Remix Rescue verschijnt later dit jaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox Series en One en PC.

© Petit Fabrik
© GameMill Entertainment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.