Wie kent ze niet? Jonge kinderen die aan de deur komen om kinderpostzegels te verkopen. Het initiatief bestaat alweer 75 jaar en speciaal voor deze editie is de handen ineen geslagen met LEGO. De actie loopt dit jaar van 27 september tot en met 4 oktober 2023.

Het motto voor de Kinderpostzegelactie is “Samen bouwen aan gelijke kansen voor kinderen”. Het thema daarbij is “Laat ieder kind meedoen”. Het vel bestaat uit meerdere zegels en op iedere zegel zijn LEGO minifiguren te zien die samen spelen en elkaar helpen. Iedereen doet mee en mag meedoen er is niemand die stil in een hoekje staat. Dat is ook het mooie, iedereen mag er zijn. Hoe langer je naar de zegels kijkt hoe meer leuke details je er in ziet.

De Kinderpostzegelactie van Kinderpostzegels bestaat inmiddels dus alweer 75 jaar en is een goededoelenorganisatie met en voor kinderen en staan voor gelijke kansen voor kinderen. De complete doelstelling luidt als volgt: “Heel veel kinderen staan met 10-0 achter in het leven. Door problemen thuis, gebrek aan zelfvertrouwen, armoede en eenzaamheid kunnen zij niet het beste uit zichzelf halen. Kinderpostzegels is er voor deze kinderen. Want ieder kind verdient gelijke kansen. Samen met kinderen zorgt Kinderpostzegels voor prikkelende programma’s die kinderen steviger in hun schoenen zet, dichtbij en ver weg.”.

Denk jij nu ook: ‘die kinderpostzegels 2023 moet ik hebben’! Ze zijn natuurlijk bij de kinderen die deur aan deur gaan te koop. Heb jij ze gemist of komen ze niet bij jou aan de deur? In dat geval zijn ze ook eenvoudig online te bestellen via: Shop Kinderpostzegels. Nog even geduld, want de actie begint natuurlijk pas op 27 september. Koop je aan de deur dan mag je je hoogstwaarschijnlijk ook verheugen op zo’n mooi kroontjessticker bij de deurbel. Ben jij leerkracht en wil je jouw school opgeven? Dat is mogelijk, ga dan naar: scholen.kinderpostzegels.nl.

Ga jij overstag en koop je een velletje kinderpostzegels met de LEGO-minifiguren?

© Kinderpostzegels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.