Deze week staat de letter G centraal in het Games Alfabet en bij schoot er een game in gedachten die eigenlijk altijd wordt afgekort tot drie letters. Hoewel, ik kon kiezen uit twee titels, namelijk de Giana Sisters en…

Patricia: Ik heb gekozen voor… herken je de foto? GTA, Grand Theft Auto. Ik heb deel V nooit gespeeld maar heb voorgaande versies al wel voorbij zien komen. Wat ik persoonlijk zo leuk vind om te doen, zijn de missies. Beetje rondrijden en van alles bekijken, ontdekken en geld verdienen. Daar is het niet per se de game voor maar zo speelt ieder een game op een eigen wijze. De mijne is gewoon bijzonder.

Alena: Ik heb een tijdje moeten nadenken, maar ineens had ik het: Garry’s Mod! Ik heb toch zoveel potjes verstoppertje (Prop Hunt) gespeeld en echt zitten janken van het lachen. Ik heb me ook altijd kostelijk vermaakt met alle YouTube video’s waarin mensen Prop Hunt spelen. Prop Hunt is denk ik wel de enige game die ik speelde op Garry’s Mod en inmiddels is het ook al weer een hele tijd geleden dat ik het gespeeld heb. Wie weet binnenkort weer eens.

Linn: Pak je gitaren er mee bij, want we hebben het natuurlijk over Guitar Hero! In plaats van controllers had je een echte gitaar in je handen en probeerde je de noten mee te spelen. Een heerlijke muziek-game en hoeveel ik er natuurlijk geen bal van bakte hadden we wel de grootste lol. Als Rock-liefhebber had ik natuurlijk de Legends of Rock-editie. Through the Fire and Flames van DragonForce was vrijwel onmogelijk om te spelen en Knights of Cydonia van Muse was ook een eer om te mogen spelen.

Amber: Green Hell, een survival game die echt heel erg hardcore is. Je moet niet alleen denken om je eten, maar ook nog om dat je de verschillende voedingsstoffen voldoende binnen krijgt, denk aan proteïne, vetten etc. Daarnaast zit er constant wel een nieuwe bloedzuiger op je been of arm, dus je moet jezelf constant inspecteren. Je kan niks oplossen met een simpel verbandje, alles moet je maken met de juiste plant die je dus maar weer moet zien te vinden en je hebt geen kaart, maar alleen een horloge met lentegraden. Het bouwen is goed in dit spel en het verhaal is ook leuk, al is het wel wat kort. Echter moet je eerst er voor zorgen dat je het in leven houden onder de knie hebt, want dat is echt hard werken!

Lisa: Eerder dit jaar ben ik eindelijk met Ghost of Tsushima begonnen en wat een game is het! Een ongelooflijk gave setting, interessante verhaallijnen en een prachtige open wereld om te verkennen. Het combatsysteem voelt erg fijn, en de gameplay is een mooie mix tussen The Witcher 3: Wild Hunt en Assassin’s Creed. Super leuk ook om vosjes en vogeltjes te volgen; zij leiden je naar altaars, warmwaterbronnen en nog meer bijzondere locaties. Eerstgenoemde kan je zelf aaien! Tevens kun je op speciaal aangewezen locaties ook haiku schrijven, wat zeker bijdroeg aan een bijzondere game-ervaring. Blij dat ik eindelijk begonnen ben met deze game, aangezien ‘ie al een tijdje in de kast stond. De Platinum trophy is overigens inmiddels binnen en ook Iki Island volledig voltooid.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.