Uiteraard was Female-Gamers dit jaar ook op Firstlook in Utrecht. Dit jaar waren Laura en Sam aanwezig om speciaal voor jullie verslag te kunnen schrijven van dit jaarlijkse evenement.

Zoals sommige meiden van jullie wellicht al weten is Firstlook een jaarlijks evenement omtrent games, wat in Utrecht plaats vind. Ook dit jaar kon je heel wat leuke dingen zien, spelen en kopen. Naast grote namen zoals Ubisoft en Sony waren er ook nationale en internationale indie-developers zo ook Heather’s favoriet Daedalic Entertainment. We zijn overal langs gegaan en hebben ook veel leuke meiden gesproken!

Created with Nokia Refocus
Terwijl onze Sam liep te hoesten en een hesere stem had dan Katja Schuurman, zette de bikkel door en ging samen met haar vriend naar de stand van M2H game studio en Blackmill Games met hun game Verdun. De game Verdun is een first person shooter die zich tijdens de eerste wereld oorlog in Verdun en omgeving plaats vind. Voor iedereen die goed heeft opgelet tijdens geschiedenis realiseert zich dat de mensen achter deze game voldoende lef hebben. De slag bij Verdun heeft een grote impact gehad in de samenleving en het is dan ook voor het eerst dat er een first-person shooter wordt uitgebracht rondom dit onderwerp. Wie zich Sam’s eerste verslag over Blockstorm herinnert kan zich wel voorstellen dat ook bij deze game ze vrij snel neerging. Gelukkig stelde een van de developers haar gerust door aan te geven dat het best een pittige FPS is om te spelen en hij ook niet altijd wint. Maar daar lees je binnenkort op onze site meer over!

http://youtu.be/fyeVNXmFI_c

Na wat dringende verzoekjes van een van de Female-Gamers via de app, Heather, gaan we even kijken wat er allemaal te koop is op Firstlook. Het blijkt een echte walhalla te zijn voor nerdettes en geeks. Zo zijn er onwijs gave leggings met Mario print te koop, de stand van Dirtees staat er met hun geweldige geeky shirts en stond de Game Mania bus er met leuke aanbiedingen. Voor de retro gamers was er uiteraard Magix Buttons met hun enorme collectie retro consoles en games, maar er waren ook ontzettend veel leuke statues, knuffels, sieraden en meer te vinden! Soms zag je een aantal jongens en meisjes staren naar een duur hebbedingetje achter een vitrine, zoals de grafische kaart MSI GeForce GTX 970. Sorry papa, mama, broertje, zusje, vriendje en vriendinnetje dit jaar doe ik niet mee aan Sinterkerst cadeaus ik heb helaas al mijn gespaarde centjes opgemaakt!

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Tijd om een paar gamende meiden te gaan spotten. Gelukkig groeit het aantal meiden op een beurs ieder jaar en dan hebben we het niet over de boothbabes die er dit jaar ook weer rondliepen. Nee, we hebben het over meiden zoals jij die gewoon lekker willen gamen en ook komen kijken naar al die leuke games die uit gaan komen. De eerste chick wordt dan ook al snel gespot op de Sony booth. Voor het eerst maakt onze Sam daar mee dat er een stel hersenloze gozers rondlopen die neerbuigend doen naar gamende meiden. Helaas trof deze “lef” gozer het dat onze Female-Gamer naast de gamende meid in kwestie stond en hem even op zijn plek zette! Het is heel simpel, gamen is voor iedereen, daar horen geen grenzen in te zijn. Maar goed op de Sony Booth kon je o.a. The Order 1886 spelen, een Single Player Action game met Uncharted invloeden wat zich in 1886 afspeelt en heeft een steampunk tintje. Geen wonder dat Jolijn (23) uit Tilburg hem wilde spelen.

“Jolijn: De game ziet er vet en leuk uit. Ik hou wel van third person games en heb veel Tomb Raider en Uncharted gespeeld. Vooral het verhaallijn in The Order lijkt me erg leuk. Ik ga de game zeker kopen alleen eerst even sparen voor de PlayStation 4.”

Created with Nokia Refocus

Het blijkt wel dat shooters ook bij de meiden in trek is want niet veel later spotten we Larissa (17) uit Rotterdam bij de Call of Duty booth. Helaas was Call of Duty Advanced Warfare nog niet te spelen maar je kon er wel Call of Duty Ghost en Black Ops II spelen.

“Larissa: Call of Duty Ghost is niet mijn favoriete Call of Duty maar, ik vind het gewoon leuk om met een groep mensen te spelen. Tot nu toe is Modern Warfare 3 mijn favoriete Call of Duty. Gewoon lekker spelen met elkaar en virtuele mensen killen”

Created with Nokia Refocus
Bij de game Lumini, een game die wordt ontwikkeld door Speelbaars, blijven we mee zweven met Shelly (20) uit Rotterdam, die haar flow helemaal heeft gevonden met deze game.

“Shelly: Ik had al eerder wat beelden van Lumini gezien maar nog niet gespeeld. Het leuke aan de game is dat hij naast mooi ook erg rustgevend is. Maar wel even wennen om op deze manier met de thumb sticks te werken.”

Na nog wat leuke gesprekken met een aantal Nederlandse ontwikkelaars en kaartjes uitwisselen, is het tijd om naar een van Duitsland’s bekendste ontwikkelaars te gaan,Daedalic Entertainment! Dit jaar hadden ze een aantal mooie games meegenomen om aan het grote publiek te laten zien. Naast hun eigen booth gaven ze ook presentaties in de Firstlook Theater. Als eerst krijgen we een heerlijk verfrissende limonade uit Hamburg, de plaats waar dit bedrijf is gevestigd. Ondertussen peilt Stefanie Pirsich, Junior Community manager binnen Daedalic Entertainment, of we al zin hebben om een game te testen. Super enthousiast neemt ze ons mee in de wereld van Randal’s Monday. Een ontzettend leuke point en click game met heel veel verwijzingen naar allerlei films en tv series uit de jaren 80, 90 en 2000. Maar wat dacht je van een lavalamp, gameboy en nog iets met een hele belangrijke ring! Precies een game die je gespeeld moet hebben met enorm veel humor erin. Daar lees je binnenkort meer over op onze site. We begrepen Stefanie’s enthousiasme voor de game in elk geval erg goed. Hierna hadden we een heel erg fijn gesprek met Johannes Kiel, producer bij Daedalic Entertainment over Blackguards 2. Dit is een game waar een flink aantal gamers benieuwd naar zijn en zo ook wij. Voor wie de game nog niet kennen Blackguards 2 is een turn-based, strategy RPG. De game zal in het eerste kwartaal van 2015 uitkomen op de PC en Mac. We kregen al een aantal mooie potjes zien en de kaart ziet er ook geweldig uit. Er werd ons zelfs een exclusief iets getoond waar je binnenkort meer over kunt lezen. Een tipje van de sluier, het zorgt ervoor dat iedereen kan beginnen met Blackguards 2. Naast deze twee games kon je bij de Daedalic Entertainment booth ook meer zien van Silence en nog een aantal andere games die ze uit gaan brengen. Wij raakten in ieder geval erg enthousiast over de games en vonden de medewerkers ontzettend aardig.

Created with Nokia Refocus

Voor ons was Firstlook 2014 erg geslaagd er waren leuke games te spelen, onwijs veel te zien en we hebben hele leuke positieve verhalen gehoord van verschillende developers. Bij de Nederlandse developer Excamedia zijn ze naast games ontwikkelen, ook bezig met hoe ze vrouwen kunnen stimuleren te werken in de game industrie. Wij zijn uitgenodigd om binnenkort een kijkje bij hun te nemen uiteraard kan je er dan alles over lezen op onze site. Sowieso was het merendeel van de toch nog steeds grotere groep jongens razend enthousiast over de groeiende groep gamende meiden. Het was vooral ook ontzettend leuk dat Melanie “Gina” Mylioti gamers handige tips gaf bij het spelen van CS:GO.

Wij kijken nu alweer uit naar volgend jaar Firstlook en de komende weken kunnen jullie meer artikelen lezen over de verschillende games die we hebben gezien en developers die we hebben gesproken. Zien we jullie volgend jaar ook?

img_firstlook2014_21
Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

Created with Nokia Refocus

img_firstlook2014_20


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.