Naast console gamer ben ik ook een PC gamer in hart en nieren. Om er nog een lichaamsdeel erbij te halen, de grafische kaarten kosten me ook steeds een rib uit mijn lijf! Maar met de Unreal Engine 4.5 is het dat zeker waard.

De games die we tegenwoordig spelen zien er steeds realistischer en mooier uit. Dit hebben we te danken aan een stel whizzkids die programma’s optimaliseren en ontwikkelen waarmee 3D visualisatie kunstenaars nog mooiere plaatjes kunnen renderen. Ik weet nog goed dat in de tijd dat ik begon met games alles vrij plat was en mijn eerste Wolfenstein 3D op de PC al vrij revolutionair was. Ja, ik ben oud maar nog jong van geest. De jaren vlogen voorbij en ook grafisch veranderde een hoop. Wat hebben we ook gesmuld van de Sims. Zelf huizen kunnen bouwen in 3D, geloof me in het echt komt er veel meer bij kijken dan wat we in de Sims doen.

De 3D visualisatiemarkt blijft groeien en de games worden steeds groter en mooier. Terwijl ik soms nog verbluft raak van hoe mooi games eruit zien, zijn de meeste jongeren dit weer gewend en vinden ze het normaal. Kijk even naar het plaatje hieronder, dit ziet er toch gewoon bijna echt uit!? Dit is gemaakt met de nieuwe Unreal Engine 4.5 waarmee 3D visualizers dankzij een handige tool genaamd “Subsurface Profile” een bijna realistische huid kunnen nabootsen.

img_unrealenchine45
Uiteraard is er nog veel meer gebeurd om ervoor te zorgen dat het er zo echt uit ziet, maar ik wilde jullie dit keer laten zien hoe realistisch 3D visualisaties eruit kunnen zien. Zelf word ik dagelijks, dankzij mijn eigen 3D visualiser thuis, ingelicht over alle nieuwe mogelijkheden binnen 3D visualisatie en krijg ik geregeld testjes te zien waarbij ik moet raden of het plaatje een foto is of een 3D render. Zelf vind ik dit altijd erg leuk om te doen en ga ik jullie nu ook testen. Hieronder zie je verschillende plaatjes het is aan jullie de taak om te raden of het een foto of 3D visualisatie is. Volgende week zal ik het antwoord posten.

1. echt of nep?

img_fotoof3d_pc04

2. echt of nep?

img_fotoof3d_an06

3. echt of nep?

img_fotoof3d_an03

4. echt of nep?

img_fotoof3d_an01

5. echt of nep?

img_fotoof3d_an04

6. echt of nep?

img_fotoof3d_an02

7. echt of nep?

img_fotoof3d_pc01

8. echt of nep?

img_fotoof3d_pc02

9. echt of nep?

img_fotoof3d_pc05

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.