Bij het horen van de naam Havoc moet ik meteen aan het Marvel karakter denken, hoewel je dat met een k schrijft. In dit geval gaat het over een gaming muis van CM Storm – Cooler Master. Ligt hij lekker in de hand? Is hij gebruiksvriendelijk? Maar vooral, kan hij broodjes bakken?

Uiteraard was die laatste vraag om je even bij de les te houden. Ik begin even met de verpakking, want die is erg cool. Een muis omringt door vlammen en stoere letters die de naam Havoc verkondigen. Daar zit het dus wel goed mee, maar het gaat uiteraard om de muis. De Havoc is een zwarte rechtshandige muis met USB kabel. De muis komt met een programma waarin je je buttons (8) kunt toewijzen. Hiervan kun je vier profielen customizen die de muis dankzij zijn 128 KB geheugen kan onthouden. Daarnaast kun je in het programma de macro’s en led verlichting instellen.

havoc1

Standaard led-kleur van de muis is rood maar deze kan ook naar groen, paars, wit, geel, lichtblauw of blauw worden veranderd. Deze leds zitten in het logo, het wieltje en de DPI knoppen. Je kunt kiezen voor knipperen, langzaam in en uit faden en aan of uit zetten.

havoc2

De muis voelt nogal licht aan, maar dit kan ook komen omdat ik een muis met gewichtjes gewend ben. De Havoc heeft een rubberen coating en heeft een extra rubberen grip aan de zijkant. Persoonlijk vind ik de rubberen coating/rubber paint niet echt lekker aan voelen en dit soort matte coatings krijgen snel krasjes en strepen. Voordeel is wel dat hij niet makkelijk uit je handen glijdt tijdens het gamen.

havoc3

De Avago 9800 laser sensor kan een DPI van 8200 bereiken. De muis glijdt erg goed over mijn muismat dankzij de drie grote glijvlakken aan de onderkant. De glijvlakken van, ik denk iets van teflon of zo, zien er in elk geval wel stevig en duurzaam uit. Dankzij de aanpasbare DPI en de glijvlakken kan er snel gereageerd worden in games.

havoc5

Over het algemeen vind ik de Havoc een goede muis met veel mogelijkheden en custom opties. De DPI kun je gemakkelijk en snel onder het gamen aanpassen. De rubber paint/rubber coating vind ik niet zo fijn en hij voelt mij wat te licht aan, maar hij ligt wel lekker in de hand en voor gamen is het gewoon een goede muis. De muis is vanaf ongeveer €39 te krijgen.

havoc4

Specificaties:
• Kleur: zwart
• Led: rood, wit, blauw, lichtblauw, groen, geel, paars
• Materiaal: rubber
• Sensor: Avago 9800 laser sensor
• DPI: 8200
• 8 buttons
• Polling rate: 1000 Hz/1ms
• Snelheid: tot 150 lps
• Grootte: 85x120x45 mm
• Gewicht: 140 gram
• 128 KB geheugen

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.