Female-Gamers.nl bestaat alweer sinds 2007. In eerste instantie was Female-Gamers gestart om meer aandacht te geven aan de meiden die gamen. Hiermee werd vooral gedacht aan de eSports dames. Al snel bleek dat er geen website was voor de gamende vrouw in de Benelux. Er zijn genoeg online platformen die zich richten op gamers, maar die laten vrouwelijke gamers blijven over het algemeen links liggen. Voor Female-Gamers tijd om daar verandering in te brengen! Inmiddels heeft de redactie dames zien komen en gaan. Waarom zit de huidige redactie bij Female-Gamers? Je leest het in deze FAQ!


Alena:
Ik volgde de site al een tijdje en toen mijn dochter net geboren was zochten ze nieuwe redactrices. Onzeker als ik was heb ik een mailtje gestuurd, maar ik had helemaal geen ervaring met schrijven. Toch mocht ik het gaan uitproberen en ik vond het super leuk! Ik kon mijn hobby/interesses op een andere manier benaderen door bijvoorbeeld nieuws artikelen te schrijven, mijn mening te geven over games in reviews of stukken te schrijven over films of andere geek dingen. Het is voor mij daarmee ook een soort uitlaatklep, aangezien er in mijn netwerk toen nog niet heel veel gamers zaten. Heel fijn om even te kunnen zeggen wat ik wilde!

Linn:
Ik heb heel lang gelopen met het idee om artikelen voor een website te schrijven. Female-Gamers.nl volgde ik op Facebook en er was een vacature. Waarom precies deze website? Het trok mij aan omdat er enkel dames in de redactie zitten. Spijt heb ik absoluut niet! Al een jaar of vijf schrijf ik met veel plezier artikelen. Het leuke is dat ik in mijn eigen netwerk wel eens hoor dat iemand iets op Female-Gamers.nl gelezen heeft en dan voel ik mij toch weer heel trots.

Patricia:
Nou, ik zit erbij omdat ik één van de oprichters ben en hier het langste rondloop. Het is soort van mijn schuld dat de website ooit is gestart. Ik kom uit de wereld van de online gamers en toen we de website ruim 15 jaar geleden zijn gestart was er nog weinig voor de gamende vrouw. Inmiddels is dat wel heel erg veranderd en zijn er zoveel meiden die gamen. Ook al ben ik niet meer heel actief met schrijven voor de website (ik schrijf boeken), hou ik altijd een oogje in het zeil. Female-Gamers blijft voor mij natuurlijk een speciaal project waar ik maar geen afscheid van kan nemen.

Boevje:
Ik zit bij Female-Gamers door Patricia. Wij zaten ooit 20 jaar geleden in een counter strike 1.6 team en zijn heel close geworden, jaren later hadden we nog steeds contact en toen ik stopte met competitive CS:GO spelen heb ik die leegte gevuld met Female-Gamers! Sindsdien heb ik veel leuke momenten meegemaakt, leuke artikelen kunnen schrijven en vooral een leuke groep meiden gevonden om deze site te vullen met content. Ik game nog altijd graag en vind het leuk om dat te delen.

Jadzia:
Op 2 mei is mijn 10-jarige jubileum bij Female-Gamers! Met periodes dat ik even wat minder actief kon zijn vanwege mijn gezondheid. Maar ik ben 10 jaar geleden begonnen omdat ik graag onderdeel wilde zijn van deze club sterke, lieve, grappige, stoere en enthousiaste gamende vrouwen. Elkaar steunen en opbouwen om het beste in elkaar naar boven te halen. Samen met Heather streamen terwijl ze mij genadeloos afmaakte in iedere shooter, wat hilarische beelden opleverde. Samen met Laura naar Gamescom terwijl ik rond de 39 weken zwanger was van Zelda. De leuke stukken over the Sims uitbreidingen van Patricia. Samen met de lieve Mirjam naar koffietijd om te praten over gamende vrouwen. Summo worstelen met Celine tijdens een GirlGamerGalaxy event. Zoveel leuke enthousiaste content en inzichten uit verschillende hoeken. Prachtige ervaringen kunnen delen en meemaken. Steun en begrip krijgen van het hele team toen ik dat nodig had. Wat ik hoopte te vinden bij Female-Gamers vond ik! Een groep sterke onafhankelijke vrouwen die elkaar willen opbouwen in plaats van neerhalen. We zijn een team van geeky, nerdy, gamende vrouwen die elkaars passies begrijpen en elkaar steunen. Je mag jezelf zijn en kan doen wat je leuk vind. Bijna tien haar FG voor mij en als het aan mij ligt komen daar nog heel wat jaren bij. Een groep vrouwen die elkaar steunen is nog steeds ontzettend hard nodig in deze wereld. 💪🏼

Lisa:
Female-Gamers is voor mij een leuke uitlaatklep om over games te schrijven, en tegelijkertijd blijf ik daardoor ook op de hoogte van de laatste games. Super gaaf ook om af en toe naar speciale events te mogen gaan en daar een stukjes over te schrijven. Verder vind ik dat we een fantastisch team hebben, bestaande uit ontzettend stoere dames, wat het extra fijn maakt om hier deel uit van te mogen maken. Trots op ons team!

Witchy:
Ik ben meubilair bij female gamers, samen met Patricia starte ik het op. Ook al game ik zelf niet meer (behalve de mobile games) het blijft leuk na al die jaren af en toe iets leuks voor jullie te schrijven!

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan ook snel onze vacature-pagina. Wie weet mag jij ook je gamers-hart op deze website laten spreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.