Sinds de Corona-pandemie zijn bordspellen weer helemaal hip en happening! We spelen met zijn allen een gezellig spelletjes rondom de tafel. De bordspelwereld is groot, zeer groot. Niet zo gek daarom ook dat je zeer veel mechanieken, thema’s en spellen voor alle leeftijden hebt. Wat zijn nu de favoriete bordspellen van onze redactie? We laten het je in deze FAQ weten; Wat is jouw favoriete bordspel?

Alena: Ik speel met de kinderen op het moment regelmatig Micro Macro (waar je mysteries op moet lossen) en Zombie Kids. Dat zijn hele leuke snelle games die je even tussendoor kunt spelen of op een regenachtige zondagmiddag. Ik vind wat complexere bordspellen ook altijd erg interessant en vooral als ze ook mooie art hebben! Ik heb een tijdje geleden Everdell gekocht en die is zo prachtig!

Patricia: Kolonisten van Catan is mijn absolute lievelings! punt.

JadziaSam: Het is lastig om echt één bordspel te noemen, want er zijn zoveel leuke bordspellen om verschillende redenen. Eén van mijn favorieten is Istanbul, een heerlijk handelsspel waarbij je robijnen moet verzamelen. Tijdens de eerste lockdown heb ik Pandemic Legacy gekocht voor mijn vriend en mij. Ik kon de zwarte humor er wel van inzien. Recentelijk hebben we ook El Dorado gekocht op aanraden van een adviseur van 999 Games, en wat een geweldig spel is dat, met ontzettend veel uitbreidingen! Voor op reis is Clever (we hebben alle versies) mijn favoriet, terwijl de kinderen dol zijn op het spelletje Virus. Wingspan en Azul vind ik ook prachtige spellen. Zoals je ziet, kan ik gewoon niet kiezen. Everdell staat nog op onze verlanglijst!

Linn: een zeer lastige vraag. Ik heb toch wel diverse bordspellen die favoriet zijn, van kleine Roll & Write, tot legacy’s en de klassiekers. De absolute favoriet is toch echt de Kwakzalvers van Kakelenburg. Een bordspel waarbij tactiek en geluk hand in hand gaan. Bagbuilding is mijn favoriete mechanisme, waarbij je je zakje mag vullen en het vervolgens reuze spannend is welke fiches je uit de zak haalt. Het spel is hier in huis dermate populair dat we ook alle uitbreidingen hebben. Toch kun je ieder spel weer opnieuw kiezen welke elementen je dat keer toevoegt.

Lisa: Voor mij ook een lastige vraag, want er is een aantal bordspellen dat ik graag speel. Recentelijk is via Kickstarter een waanzinnig The Witcher-bordspel uitgekomen (The Witcher: The Old World), waarbij ieder de rol aanneemt van een Witcher en je volledig wordt ondergedompeld in deze wereld. Er komt ook een stukje deckbuilding bij kijken en role-playing, aangezien je jouw personage steeds moet maken om zo de wereld te kunnen bevrijden van monsters en andere gevaren. Een ander bordspel dat ik graag speel is Lord of Waterdeep, wat een strategisch bordspel is in de wereld van Dungeons and Dragons. Super leuk met vrienden ook!

Nu aan jou! Wat is jouw favoriete bordspel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.