Wij waren dit jaar bij de eerste zomereditie van Heroes Dutch Comic Con en in dit artikel lees je alles over dit met popcultuur, gezelligheid en saamhorigheid gevulde evenement.

Okay, heel snel over de temperatuur en dan houden we het over op. Ja het was echt onwijs warm, maar dat was natuurlijk te verwachten in de zomer. Wat echt heel fijn was, is dat de organisatie van te voren iedereen nog een heads-up heeft gegeven om rekening te houden met de warmte en tips heeft gegeven van hoe hier mee om te gaan. Ook was drinken tegen gereduceerde prijzen beschikbaar, zodat je lekker veel kon bijtanken en kon je in iedere toiletruimte je waterfles bijvullen.

Zo, genoeg over de temperatuur en naar het evenement zelf. Heroes Dutch Comic Con is een evenement gevuld met popcultuur in alle soorten en maten. Een van de belangrijke onderdelen van HDCC is natuurlijk het verkleed (mogen) gaan. Ik heb weer zo veel toffe creaties gezien. Dit jaar heb ik zelf een begin gemaakt met een low-key cosplay, want een van de tips van Demi was: begin simpel. Nou dat heb ik ter harte genomen met een Padmé Amidala gewaad voor de zaterdag en een rok en blouse om in de buurt te komen van Peggy Carter. Als ik dan al die prachtige mensen om mij heen zie krijg ik gelijk zin in een volgende stap. De creativiteit, het enthousiasme en inlevingsvermogen zorgen voor een fantastische sfeer. Mijn dochter Leia was ook mee, verkleed als Leia en eerlijk: ik was echt onzichtbaar naast haar. Ze heeft de show en harten gestolen en het belangrijkste voor haar (en voor mij) was dat iedereen ook zo toegankelijk was naar haar. Ze is zelf ook groot Star Wars fan en wilde met zoveel mogelijk Star Wars karakters op de foto. Iedereen was zo vriendelijk en helemaal in hun rol, wat het voor haar echt super maakte. Niet alleen de leden van Dutch Garrison, maar ook andere cosplayers in het Star Wars thema. We hebben ook Jaidy Bos in de rol van Assepoester ontmoet! Binnenkort lees je een interview met haar op onze site.

Sowieso hangt er een hele prettige sfeer, ook in alle drukte. Met name de dealer hal, waar alle merchandise, replica’s en verzamelobjecten te vinden zijn, is altijd erg druk. Dat was deze keer niet anders, al moet ik zeggen dat het door vrij brede paden iets beter te doen was dan voorgaande keren. Het is wel fijn om zo vroeg mogelijk een rondje daar te lopen, aangezien het dan nog vrij rustig is. Maar wat doe je dan met alle spullen die je koopt? Die kun je gelukkig nog kwijt in een kluisje, dus handig om deze van tevoren te reserveren.

Een andere druk bezochte hal is natuurlijk de entertainment hal. In deze hal zijn de special guests te vinden op het hoofdpodium of achter een tafel voor signeersessies. Ook kun je in een goed afgeschermde photobooth een foto maken met jouw favoriete gast. Je kon van te voren tickets kopen voor het signeren en foto’s, maar ook op de dagen zelf waren er nog tickets beschikbaar. In de hal was een duidelijk overzicht van de beschikbare momenten, zodat je gelijk weet waar je aan toe bent. Super handig! Helaas mochten we geen foto’s maken van de gasten terwijl ze aan het signeren waren, maar de rijen waren lang en de contactmomenten ontzettend gezellig! De Q&A’s met de gasten waren tof om naar te luisteren en het is ook super tof dat bezoekers de kans krijgen om vragen te stellen. Zo kreeg Natalia Tena de vraag in welk Hogwarts House haar huisdieren geplaatst zouden worden en werd Ben Barnes gevraagd of hij liever een held of een slechterik speelt.

Niet alleen in de entertainment hal is groots uitgepakt, ook de experience hal was goed gevuld. Netflix had een soort wipeoutbaan in The Witcher thema, er waren fotolocaties voor bijvoorbeeld Spider-Man: Across The Spiderverse en The Flash, Intertoys stond klaar met schappen vol LEGO, Funko Pops en knuffels en er was een hoek ingericht voor kinderen met leuke activiteiten. Er stonden springkussens, je kon glittertattoos laten zetten of een zandkleurplaat maken en er was een kinderboekenwinkel waar Geronimo Stilton gezellig rondliep.

Ik kreeg het gevoel dat de comic area wat meer een doorloop was en dat het niet echt een lekkere plek was om stil te staan. Het zat tussen de gaming hal en entertainment hal in, dus ook wij liepen er meerdere keren langs zonder er echt even de tijd voor te nemen. Misschien dat het ook kwam doordat het naast de doorloop stond en het er best druk was. Ik denk dan vaak: “daar kijken we straks wel even”. Best jammer, want ik vind dat er best meer ruimte mag zijn voor comics en popcultuur boeken. Ook in de comics area en misschien wel nog drukker is de artist alley waar vele kunstenaars hun werk uitstallen en verkopen. Zo hebben wij drie Pokémon prints gekocht van Webbelart en cookie cutters van Sweet Little Living. Ik keer regelmatig terug naar de artist alley om te kijken of ik nog iets gemist heb!

In de activities hal hebben we onder andere gekeken naar een K-Pop dansworkshop en Ludosports was natuurlijk ook weer aanwezig. Voor de creatieveling was er de mogelijkheid om miniaturen te schilderen, wat natuurlijk heerlijk rustgevend kan zijn tussen alle drukte. Tot slot dan natuurlijk over de gaming hal! Nintendo was natuurlijk aanwezig met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Smash Bros Ultimate toernooien. Defensie was aanwezig om voorlichting te geven over baanmogelijkheden. Ook kon je meekijken naar de League of Legends en Valorant finales.

Nou, als dat niet een vol programma is dan weet ik het ook niet meer. Ik was er beide dagen en nog heb ik het idee dat we niet alles hebben gezien. Op zich is dat ook niet erg, want we hebben in ieder geval gezien wat we wilden zien. We hebben genoten van alle cosplayers in de wandelgangen maar ook op het podium tijdens de cosplay catwalk, we hebben de artist alley uitgeplozen, in alle rust de dealerhal uitgekamd en geluisterd naar verschillende gasten. Ja, het was warm, maar het was ook echt weer een super toffe editie. De volgende editie van Heroes Dutch Comic Con is op 18 en 19 november 2023. Tijd om mijn creatieve brein aan het werk te zetten (nadat ik een cosplay keuze heb gemaakt…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.