Het was weer hoog tijd voor nieuwe Kits, uitbreidingspakketten en nog veel meer. Begin juni kregen we al de Grunge Revival Kit en de Leeshoekje Kit, maar er zit nog veel meer moois aan te komen. Laten we eens kijken wat we al weten.

Met de Grunge Revival Kit gaan je Sims terug naar de jaren ’80. Met crop tops, oversized t-shirts en truien, broeken met rafels en gaten of, als je het plaatje helemaal compleet wil maken, sleutels als oorbellen en afgebladerde nagellak. Nu ben ik zelf vooral opgegroeid in de jaren ‘90, maar ik ben wel geboren in ’88, dus ik voel de vibe wel. Voor wie liever een rustig moment op zoekt is er de Leeshoekje Kit. Boeken lezen is weer helemaal terug en met dingen als Booktok meer dan ooit tevoren. Ik zie al helemaal voor me hoe mijn Sims een leeskamer hebben of een speciale schuur in de tuin (of misschien wel tussen de planten in combinatie met de Groene Oase Kit!

Bovenstaande is natuurlijk eigenlijk al oud nieuws, dus laten we naar het echte nieuws kijken. De Sims 4 komt namelijk met een uitbreidingspakket die zeer geschikt is voor paardenliefhebbers, namelijk De Sims 4 Paardenboerderij. In dit uitbreidingspakket verhuizen je Sims naar de prairie om daar een boerderij te runnen, of misschien gewoon een rustige plek op te zoeken. Anyway, je Sims kunnen gaan paardrijden! Het lijkt erop dat je ook controle hebt over het rijden en dat het een soort vervoersmiddel is. Ook kun je er wedstrijden mee doen en moet je de paarden verzorgen en er een band mee opbouwen. Paarden zijn onderdeel van de creëer-een-sim en bieden heel veel aanpasbare opties. Zelf ben ik niet zo’n paardenmeisje, maar ik heb wel iets anders gezien wat ik erg leuk vindt, namelijk geitjes en lammetjes!

Ik moet toegeven, dit pakket lijkt heel erg op Landelijk Leven, want ook hier kun je een boerderij runnen en het voegt denk ik alleen echt wat toe als je van paarden (of geitjes en lammetjes) houdt. Wel is er weer veel nieuwe gameplay, zoals het maken van je eigen nectar, verschillende werkzaamheden op de ranch en zijn er allerlei speciale evenementen om te plannen en aan deel te nemen. De makers hebben tevens aandacht besteed aan de inheemse bevolking, welke van oudsher een speciale band met paarden hebben. Daarom zijn er ook gerechten, voorwerpen en kledingstukken te vinden die hier naar verwijzen. En om de connectie nog groter te maken doneert De Sims 4 tijdens de lancering aan Sacred Healing Circle, een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning aan inheemse bevolkingsgroepen en samenlevingen.

In een social media post te lezen dat er naast dit uitbreidingspakket nog twee Kits, een Behind the Sims en meer aan zit te komen. De Kits worden genoemd als “bold”, wat zou kunnen verwijzen naar uitdagende kleding of misschien wel bijzondere meubelstukken. Behind the Sims zal op 27 juni uitgezonden worden op het YouTube kanaal van The Sims.

De Grunge Revival Kit en de Leeshoekje Kit zijn nu verkrijgbaar. De Sims 4 Paardenboerderij komt op 20 juli naar pc via de EA app, Mac via Origin, Steam, Epic Games Store, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. Als je De Sims 4 Paardenboerderij alvast vooruit besteld voor 31 juni krijg je er drie bijzondere items bij. Voor meer informatie over het uitbreidingspakket check je de officiële pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.