Afgelopen zaterdag dook ik met een uitnodiging van Jeffry van Geel in het hart van de gamingscene tijdens het Eindhoven Game Festival, gehost in Dynamo. Als trotse female-gamer is het voor mij altijd een bijzonder moment om de dynamische wereld van game-evenementen te ervaren. Dit keer voor mij om de hoek, een event dat elke hoek van de gaming cultuur belichtte: van intensieve Call of Duty Modern Warfare 3 strijd tot nostalgische Super Smash Bros Melee gevechten.

Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld de bewondering voor een 10-jarige gamer die, onder begeleiding van zijn vader, de harten van velen wist te veroveren met zijn rust en vastberadenheid. Zelfs wanneer het tegenzat, bleef deze jonge gamer kalm – een talent dat hem ongetwijfeld ver zal brengen in de wereld van gaming.

Rondlopend door de verschillende ruimtes, werd ik getroffen door de diversiteit en inclusiviteit van het evenement. Organisaties zoals HiPerks maakten het mogelijk voor jongeren met een lichamelijke beperking om ook te genieten van de magie van gaming. In de kelder ging het er heftig aan toe met Tekken 8, terwijl op de tweede verdieping Mario Kart 8 Deluxe spelers in een vriendschappelijke sfeer tegen elkaar raceten. Het was mooi om te zien hoe gaming generaties en achtergronden verbindt.

Het was alsof ik even terug in de tijd ging toen ik de GYM binnenstapte, waar de CRT-schermen en Super Smash Bros Melee me terugbrachten naar mijn tienerjaren. De geur van de oude beeldbuizen, de felle kleuren, en de gemeenschap van gamers die elkaar aanmoedigden, creëerden een onvergetelijke atmosfeer. Dit was absoluut mijn favoriete ruimte tijdens het event.

Naast de diverse toernooien was er ook een pubquiz voor de kenners, een cosplay Q&A en catwalk, en zelfs masterclasses over onderwerpen variërend van narrative design tot hoe je wereldkampioen esports wordt. Het evenement bood iets voor iedereen – of je nu een hardcore gamer bent, een casual speler, of gewoon van de cultuur houdt.

Voor de thuisblijvers bood het evenement zelfs een livestream op Twitch, waardoor niemand iets hoefde te missen van het spektakel. Het was een prachtig samengesteld event dat het hart van Eindhoven liet kloppen voor gaming. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie van dit evenement. De sfeer was gemoedelijk, inclusief en getuigde van een diepe liefde voor gaming. Het was een event die me doet realiseren waarom ik zo gepassioneerd ben over deze wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.