Het is weer Funky Friday! Op deze eerste vrijdag in april gaan we voor een game die wat minder bekend is, een indieproductie met een heerlijk kleurenpalet. Vandaag besteden we aandacht aan Melatonin.

Melatonin speelt zich af in de slaperige wereld van de hoofdpersoon. In verschillende dromerige levels druk je op het ritme op de juiste knoppen en kun je een zo perfect mogelijke score halen. De dromen zijn allemaal verschillend, hebben verschillende relaxte beats en thema’s, maar hebben allemaal een relatief chille uitstraling.

De game wordt op Steam als erg positief beoordeeld en heeft heel lang op mijn verlanglijstje gestaan tot voor kort! De game is echt heel erg leuk, speelt heel lekker, de soundtrack is heel fijn en ik vind het kleurenpalet ook echt heel fijn. De afwisseling tussen de verschillende dromen en daarmee spellen en ritmes is ook heel prettig, waardoor het niet als repetitief aanvoelt, zoals bij sommige ritmespellen nog wel eens kan gebeuren. De levels zijn dromen, gemixt met realiteit. Niet dat ik ook dromen zoals deze heb gehad, maar ik kan me er zeker wel iets bij voorstellen! De dromen zitten vol met dagelijkse dingen, de sleur van alledag, maar dan net even anders.

Melatonin is ontwikkeld door Half Asleep, een alias voor gamedesigner David Huynh uit Vancouver, British Columbia. Hoe vet is dat, gewoon een eenmansstudio die een vette game als deze in elkaar draait. Daarom vonden we dat Melatonin wel wat aandacht kon gebruiken. De game is beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 5 en op Steam en is een absolute aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.