Save the date! Dit jaar vindt de Dutch Game Awards plaats op 3 oktober. Wederom wordt dé awardshow voor Nederlandse gameontwikkelaars door Dutch Games Association georganiseerd, tijdens en in samenwerking met de Dutch Media Week in Beeld & Geluid te Hilversum.

Vanaf vandaag kunnen gameontwikkelaars hun games opgeven via www.DutchGameAwards.nl. Een voorwaarde is wel dat de games tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024 zijn uitgebracht. De inschrijfperiode eindigt op 1 juli 2024.

Naast de opgave van games, is het ook mogelijk om bedrijven of personen te nomineren voor de special awards, namelijk Best Studio, Awesome Achievement, Lifetime Achievement en de Inclusion Award.

Martine Spaans (General Manager van de Dutch Games Association) kijkt in ieder geval uit naar het evenement: “We kijken ernaar uit dit jaar voor de 4e maal in samenwerking met Dutch Media Week de Dutch Game Awards te organiseren. De ceremonie vindt ook dit jaar weer plaats in het Museum van Beeld & Geluid. De Dutch Game Awards hebben inmiddels een vaste plek gekregen binnen de programmering van Dutch Media Week. Naast radio en televisie krijgen ook immersieve media zoals XR en games steeds meer een plekje binnen het mediapark. Door de awards hier te organiseren dragen we een klein steentje bij aan het dichter bij elkaar brengen van games en andere vormen van media. Dit is daarom de uitgelezen plek om de Nederlandse game developers in het zonnetje te zetten en aan binnen- en buitenland te laten zien wat voor mooie games hier gemaakt worden.”

Over de Dutch Games Association
De Dutch Games Association (DGA) is opgericht om een gezond ecosysteem voor de Nederlandse game
industrie te creëren. Het is hun missie om de industrie te vertegenwoordigen en te ondersteunen om haar volle economische, creatieve en maatschappelijke potentieel te bereiken.

De DGA organiseert en participeert in relevante evenementen en verbindt geïnteresseerde partijen om
samenwerking te stimuleren. Daarnaast communiceert de DGA als overkoepelende woordvoerder met de
overheid en internationale organisaties omtrent relevante onderwerpen ten behoeve van de Nederlandse
game industrie.

Over Dutch Media Week
Dutch Media Week is hét media festival van Nederland, dat van 2 tot en met 8 oktober de media en innovaties in de industrie promoot, stimuleert en viert. Het festival laat de bezoeker ervaren hoe belangrijk media zijn in ons dagelijks leven. Van innovatie en creatie tot talentontwikkeling. Dutch Media Week wordt georganiseerd door Beeld & Geluid, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing.

Benieuwd naar de Dutch Game Awards winnaars van vorig jaar? Klik dan hier.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.