Happy May the Forth! Happy Star Wars Day! Op 27 mei vindt de Echo Base Charity Con weer plaats, hét evenement voor Star Wars fans. Naast allerlei Star Wars evenementen zamelen ze ook geld in voor het goede doel, met dit jaar Make-A-Wish Nederland.

Voor wie nog niet bekend is met Echo Base, even een korte voorgeschiedenis. Stichting Echo Base is (her)opgericht in 2017 met als voornaamste doel het organiseren van evenementen op het gebied van Star Wars. De opbrengst wordt, na aftrek van de kosten van het evenement, overhandigd aan een goed doel. Dit jaar is dat dus Make-A-Wish, voorgaande edities steunden KiKa en UNICEF. Stichting Echo Base was eerder ook al actief van 2000 tot 2005 en hield zich toen bezig met de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base en het organiseren van Star Wars-conventies. Zo werd er met succes geld ingezameld voor onder meer het Koningin Wilhelmina Fonds (de Nederlandse Kankerbestrijding) en Stichting Doe Een Wens.

Return of the Scruffy Looking Nerf Herders, bron: echobasecon.nl

Er is tijdens Echo Base Charity Con van alles te beleven. Zo zijn er verschillende panels van bijvoorbeeld De Star Wars Podcast, de Scruffy Looking Nerf Herders (met Ruben van der Meer, Horace Cohen en Arie Koomen ) en Dutch Garrison. En voor wie het heeft onthouden, Return of the Jedi bestaat dit jaar 40 jaar en wordt daarom in bijvoorbeeld de US en UK in verschillende bioscopen gedraaid. Voor iedereen in Nederland moeten ze zich melden bij Echo Base Con, want daar wordt de film eenmalig weer vertoond op het grote scherm! (Mochten jullie ons zoeken, dan zitten dus daar). Over deze speciale vertoning later meer.

Zoals een echte conventie zijn er ook bekende gasten. Voor deze editie staan Brendan Wayne (Din Djarin naast Pedro Pascal en Lateef Crowder), Denis Lawson (Wedge Antilles, Return of the Jedi), Mike Quinn (Nien Nunb, Return of the Jedi), Duncan Pow (Sergeant Ruescott Melshi uit Andor en Rogue One), Dermot Crowley (Crix Madine, Return of the Jedi), Caroline Blakiston (Mon Mothma, Return of the Jedi) en Bonnie Piesse (Beru Whitesun Lars, Attack of the Clones en Revenge of the Sith). Met al deze gasten kun je op de foto en kun je een handtekening aan ze vragen (voor een vergoeding natuurlijk).

Bonnie Piesse als Beru in Obi-Wan Kenobi

Natuurlijk zijn er ook vele stands om toffe Star Wars items te kopen, zoals t-shirts, tassen of een vette helm. Maar er staan ook verkopers die heuse verzamelobjecten verkopen, dus zorg maar dat je wat spaarcenten meeneemt zodat je je collectie kunt voltooien. En als je dan toch voor cosplayitems gaat, check dan gelijk even alle fan-groepen en cosplay-groepen, want wie weet hebben ze nog goede tips of kun je je bij ze aansluiten. Er zullen ook verschillende photowalls zijn, zodat je in cosplay (of je gewone kloffie) toffe foto’s kunt maken.

Mandalorian Mercs Costume Club (MMCC) Bron: echobasecon.nl

Wij van Female-Gamers zijn er in ieder geval bij om verslag te doen van dit heerlijke Star Wars evenement. En laten we ook niet vergeten dat het in het teken staat van het goede doel, Make-A-Wish Nederland. Dus mocht je aanwezig zijn, lekker geld uitgeven zodat alle winst naar het goede doel kan gaan! Mocht je nog geen tickets hebben, dan kun je die kopen op de officiële website. Daar vind je ook direct al het laatste nieuws en informatie over het evenement. May the force be with you and we look forward to seeing you in a galaxy far, far away…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.