Uit een nieuw wereldwijd onderzoek, dat is uitgevoerd door YouGov en in opdracht van Xbox, is gebleken dat gezinnen over de hele wereld, en met verschillende generaties, videogames gebruiken om beter contact te hebben tijdens de feestdagen. 38% van de respondenten zeiden dat ze videogames spelen tijdens de feestdagen en gaven hierbij aan dat videogames één van hun top vijf activiteiten met het gezin is tijdens de feestdagen.

Gamen zou mensen helpen ontspannen tijdens de drukke feestdagen, blijkt uit het onderzoek. De bevindingen suggereren dat de virtuele werelden van videogames een welkome ontsnapping bieden aan de druk van de echte wereld, om mensen te helpen ontspannen. Van de respondenten die videogames spelen, gaf 54% aan zich tot videogames te wenden om stress te verlichten, in vergelijking met andere activiteiten zoals scrollen op sociale media (46%), een boek lezen (45%), sporten (42) en zelfzorgactiviteiten (33%).

Tevens wordt gaming ook als een geschenk gezien, dat kan worden gedeeld tussen generaties. Wel 56% van de respondenten was het er namelijk mee eens dat het doorgeven van videogameplezier van oudere naar jongere generaties een grote traditie is. Daarnaast was 71% van de respondenten het ermee eens dat de verscheidenheid aan beschikbare videogames betekent dat iedereen in het gezien, van jong en oud, kan meespelen.

Uit het onderzoek bleek ook dat gezinsvriendelijke geschenken prioriteit krijgen. Van de respondenten die zeggen dat ze van plan zijn om de feestdagen te vieren en geschenken te geven aan elkaar, zegt 30% dat ze liever geschenken geven waar het hele gezin van kan genieten. Hieruit blijkt, in combinatie met het vorige punt, dat videogames (en consoles) een ideaal cadeau zijn voor het hele gezin.

Hoe denken jullie hierover? Geven of krijgen jullie vaak tijdens de feestdagen een nieuwe game, of zelfs een nieuwe console? Gamen jullie tijdens de feestdagen ook meer met heel de familie? Laat het vooral weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.