Noord-Amerika was nog niet voldoende in diersoorten vertegenwoordigd in Planet Zoo vonden ze bij Frontier. Vandaar dan ook een nieuw dierpakket met acht nieuwe diersoorten, dus weer genoeg te doen!

Het pakket brengt dus acht nieuwe diersoorten, waarvan zeven verblijfsdieren en één vivariumdier. Daarnaast is er een nieuw getimed scenario dat zich afspeelt in de moerassen van Noord-Amerika. De release van het pakket ging ook weer gepaard met een nieuwe grote update om je park nog beter te maken. Zelf was ik vooral benieuwd naar de bevers en of je deze ook echt dammen ziet bouwen. Dus laten we eens kijken wat dit pakket te bieden heeft.

Het grootste deel van de dieren uit dit pakket zwemt graag in het water, dus het moeraslandschap van het getimede scenario Jameson Wildlife Park komt als geroepen. Een groot deel van de dieren uit dit pakket vind je al terug in het Jameson Wildlife Park, maar er is altijd ruimte voor verbetering. De dieren hebben wat meer uitdaging nodig en er zijn onvoldoende gebouwen voor het personeel. Ik ga gelijk op zoek naar het nieuwe speelgoed voor de bevers, een beverpoel. Hier kunnen bevers naar hartenlust hun dammen bouwen, mits ze er op af komen natuurlijk. Mijn beverpoel werd het eerste jaar helemaal niet gebruikt. Ik twijfelde of ik het misschien verkeerd had neergezet, dus ik verplaatste het nog een paar keer, maar de bevers bleven weg.

In Sandbox probeerde ik het nog een keer, in de hoop dat mijn bevers dan wel op de beverpoel af zouden gaan. Ze liepen er wel heen, maar deden er niets mee. Misschien ben ik te ongeduldig, maar het lijkt dus niet helemaal te werken zoals het zou moeten. Op dat minpuntje na zijn de bevers wel super leuk om naar te kijken en te volgen in hun bezigheden. Ze zwemmen veel heen en weer door het diepe water en liggen af en toe lekker in de zon te drogen. Alle dieren hebben wel weer hun eigen charme, waardoor ik ze graag mag observeren. De elanden zijn heel imposant, vooral de mannetjes met hun grote gewei (die overigens bij elk mannetje hetzelfde is), de poolvos erg pluizig en snel, de prairiehond is druk aan het graven met de rest van zijn groep en de Californische zeeleeuw ligt heerlijk te zonnen na een uitgebreide duik. Een ander erg bijzonder dier uit dit pakket is de poema, een solitaire katachtige. Ik vind het uiterlijk van de poema echt prachtig en maakt echt indruk (ik neem aan ook op mijn bezoekers). Misschien net zo indrukwekkend is de Amerikaanse alligator, die met zijn enorme lijf en dikke staart door het water heen glijdt. Hij mag graag een stuk vlees knabbelen, dus ledematen binnenboord! Tot slot is er nog de Amerikaanse stierkikker, het vivariumdier van dit pakket. Deze amfibie is de eerste die zich voornamelijk op of in het water bevindt. Hij zit graag op een lelieblad of dobbert lekker in zijn privé moeras.

Wat ik mis in dit pakket zijn wat mooie blauwdrukken voor gebouwen die in het thema passen. Ik ben de Steam Workshop maar gaan raadplegen, maar een meegeleverde selectie was fijn geweest. Er zijn geen nieuwe constructiematerialen of flora, alleen nieuwe borden om je nieuwe diersoorten aan te duiden en vier nieuwe verrijkingsvoorwerpen voor de nieuwe, maar ook al bestaande dieren. Mede daardoor denk ik dat het leuk was geweest om wat blauwdrukken voor winkels en faciliteiten te krijgen. Je kunt natuurlijk zelf creatief zijn, maar niet iedereen vindt het leuk om alles zelf te bouwen. Gelukkig zijn er onwijs veel creatieve mensen die creaties in de Steam Workshop delen.

De nieuwe zoopedia filters die met update 1.7 zijn meegekomen zijn echt een verademing. Het is nu zo makkelijk om dieren bij elkaar te zoeken, vooral handig als je echt een thema in (een deel van) je dierentuin wil maken. Ook de nieuwe mogelijkheid om objecten, en flora random te draaien is super handig. Daarmee maak je een meer organisch geheel en hoef je niet steeds alles handmatig te draaien. Dan nog even de nieuwe tribunes die je kunt koppelen aan een dierenpraatje. Het koppelen werkt heel simpel, je klikt op de daarvoor bestemde knop bij het menu van het dierenpraatje en kiest dan de tribunes die je eraan wilt koppelen. Het leek alleen niet op te slaan, waardoor het een paar keer kostte om het in te stellen, maar daarna werkt het perfect.

Alena’s oordeel
Het Planet Zoo Noord-Amerikapakket is weer een mooie aanvulling op je dierentuin, al kan ik me ook voorstellen dat je deze even laat schieten. De toegevoegde dieren zijn niet persé vernieuwend, wel mooi. Mocht je Planet Zoo nog maar kort spelen en ben je op zoek naar een uitbreiding, dan zou ik voor één van de oudere pakketten gaan, waar je ook veel nieuwe objecten bij krijgt. Ben je echter fan van Noord-Amerika en ben je toe aan een nieuw thema in je parken, dan is dit een prachtig pakket.

+ Dieren zijn mooi en goed uitgewerkt
+ Acht nieuwe dieren
+ Prachtig nieuw scenario

– Beverpoel lijkt niet te doen wat hij moet doen
– Geen nieuwe blauwdrukken
– Dieren zelf zijn weinig vernieuwend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.