Och jongens, ik kan altijd zo enthousiast worden van uitbreidingen voor De Sims, maar bij deze duurde het even voordat ik enthousiast werd. De eerste afbeeldingen en de trailer lieten me wat twijfelen. De mogelijkheid om de game alvast een beetje uit te proberen deed mijn gedachten al wat veranderen en mijn nieuwsgierigheid was  wel vergroot. En wat ik nu echt van dit nieuwe uitbreidingspakket vind, dat lees je hier!

 De titel van de uitbreiding zegt het al, het is tijd voor sneeuwpret. Je Sims kunnen in dit nieuwe uitbreidingspakket gaan genieten van wintersporten, maar de titel omvat lang niet alles. De nieuwe wereld heet Mt. Komorebi, een gebied in Oosterse stijl. De wereld is, zoals we gewend zijn onderverdeeld in drie verschillende wijken. Allereerst heb je Yukimatsu, het besneeuwde gebied onderaan het gebergte van Komorebi. Daar kunnen je Sims zich van de hoge berg naar beneden laten gelijden op ski’s, een snowboard of zelfs sleeën. Mocht je nog een beginneling zijn, kun je natuurlijk altijd van de oefenbaan af en daar je evenwicht onder controle krijgen of misschien wel nieuwe stunts proberen. Maar misschien houd je wel helemaal niet van wintersporten en ga je veel liever voor zen. In de heetwaterbronnen kunnen je Sims heerlijk tot rust komen en hun gedachten op een rijtje zetten, maar kunnen ze ook even bijkomen van eventuele valpartijen. Het herstel gaat dan namelijk wat sneller, nice! Gebruikers van de heetwaterbronnen verwachten wel dat iedereen zich aan de regels houdt en dus eerst even doucht voordat ze gaan zitten. Doe je dat niet dan wordt het water vies en de andere Sims geïrriteerd… Laten we dan maar gauw de bergen invluchten, waar je je kunt wagen aan het rotsklimmen. Overigens niet zonder gevaar, want je Sims kunnen bij een verkeerde val hun dood tegemoet vallen! Laat je Sims dus vooral veel oefenen voordat ze de hoogte in gaan. Wat tof is, is dat je een expeditie kunt plannen via je telefoon onder de sociale evenementen. Ja, hij staat gewoon tussen het rijtje feestjes die je kunt organiseren. Samen met anderen kun je een expeditie de bergen in leiden en moet je een bepaald punt bereiken om verder te gaan naar het volgende stuk van je expeditie met daarbij weer nieuwe opdrachten om te vervullen. Echt wel heel tof gedaan en vooral ook om het einde van je expeditie te bereiken. 

Het tweede gebied  heeft Senbamachi. Hier vind je verschillende woningen en ook vooral veel groen waar je Sims zich heerlijk kunnen terugtrekken. Je kunt ze gezamenlijk laten hiken/wandelen en dat ziet er zeker niet zo uit zoals in de eerdere vakantiegebieden. Je kiest voor je Sims een bestemming/route en ze zullen gezamenlijk en vrij natuurlijk de route gaan bewandelen. Geen willekeurig heen en weer lopen meer (ik heb me echt wel eens afgevraagd of er mensen zijn die zo wandelden). Ook maken je Sims op bijzondere plekken een selfie, maar daar gebeurt helaas verder niets mee. Wat er wel gebeurt, en dat gebeurt vanaf nu eigenlijk altijd wanneer je Sims samen iets doen, is het maken van herinneringen. Sims zullen mooie en ook vervelende herinneringen hebben aan activiteiten die ze met anderen uitvoeren. Dit heeft vervolgens invloed op de manier waarop je Sims elkaar zien. Deze herinneringen vind je terug in een Sim profiel die je kunt openen door in de relatielijst op de betreffende Sim te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alles wat je van de Sim weet aan eigenschappen, de relatie die je met de persoon hebt en dus belangrijke herinneringen. Het derde en laatste gebied heet Wakaba. Hier is op zich niet veel bijzonders, behalve dan de enorme woningen en natuurlijk weer een plein waar een festival plaats vindt. Er zijn drie verschillende festivals: het lichtjesfestival, het sneeuwfestival en een jeugdfestival. Allen hebben ze eigen activiteiten waar je Sims aan deel kunnen nemen en gerechten die ze kunnen kopen. Elk festival vindt om de week plaats op vrijdag, zaterdag of zondag en mocht je even vergeten zijn wanneer het festival weer langs komt, dan kun je op het overzichtsbord op het plein kijken. Op datzelfde bord kun je ook nieuws over eventueel ongedierte vinden. Zo kunnen er bijvoorbeeld allemaal vleermuizen rondvliegen en daar wil je natuurlijk niet door aangevallen worden. 

 

Ook een toffe aanvulling zijn de automaten waar je warm of koud eten kunt halen maar ook Simmie Capsules, een nieuwe verzamelreeks voor je Sims. Tot slot is er nog een automaat waar je verschillende dingen kunt aanschaffen, zoals medicijnen voor als je toch door een vleermuis gebeten bent. Reken jezelf trouwens niet te rijk met deze automaten, want er wil nog wel eens iets vast komen te zitten… Dit zijn nog maar vier van de nieuwe objecten van deze uitbreiding! Er zijn onwijs veel nieuwe objecten voor het interieur en exterieur van je Sims in zowel meer klassieke als moderne oosterse stijl. Er zijn heerlijk schattige stoelen voor je kids, decoratieve items als theebussen en bonsaibomen en lantaarns, grote boekenkasten en lage tafels om op je knieën aan te zitten. Items die zorgen voor zen in je huis. Naast uiteraard nieuwe soorten vloeren en behang is er ook een nieuwe manier van bouwen bijgekomen. Je kunt nu verdiepingen in je kamer aanbrengen, bijvoorbeeld voor een lekkere retro couchpit of een mooie opstap naar je keuken. Je kunt je creatieve brein dus helemaal loslaten! Wat ik zelf echt tof vind is de mogelijkheid om je Sims en bezoek bij binnenkomst de schoenen uit te laten trekken. Ik loop zelf namelijk ook nooit op schoenen thuis, dus waarom mijn Sim dan wel? Echt een super leuke nieuwe feature! Nog een nieuwe feature die voor alle spelers in de gratis update zit (net als het sentiment wat Sims nu met elkaar delen) zijn de levensstijlen die je Sims kunnen krijgen aan de hand van acties die ze uitvoeren. Je Sims kunnen per dag een maximum aantal acties uitvoeren per levensstijl om eraan te kunnen voldoen, dus het is niet zo dat je even een dagje door buffelt. Dan is het ook nog eens zo dat je de levensstijl moet onderhouden en dat is niet per se makkelijk, best realistisch ook dus! 

Tot slot nog even over de CAS items van dit pakket. Een deel van de kleding betreft wintersportkleding die je Sims ook echt nodig hebben om onderkoeling tegen te gaan. Dikke skipakken, maar ook lekkere warme winterjassen en laarzen voor elke leeftijd. Ik vind ze persoonlijk niet allemaal mooi, maar dat is een kwestie van smaak. Overigens gaan de kids in uniform De haarstijlen zijn wel erg leuk en de meeste zijn geschikt voor elke leeftijd, op de gekleurde haarstijlen na kunnen ze ook bij de kids worden toegepast. Er zijn ook nieuwe levensdoelen voor je Sims, dus ga vooral lekker de CAS verkennen!

Je kunt nu in elk gebied op vakantie gaan met je Sims, dus niet alleen in de gebieden die onder de vakantiebestemmingen staan zoals Selvadorada en Granite Falls. Nadeel is natuurlijk dat er nog geen vakantiehuisjes zijn, dus mocht je een gebied als vakantiebestemming gaan gebruiken dan is het belangrijk om een vakantiehuisje te plaatsen. Dat doe je door een woning de eigenschap van verhuur te geven. De gebieden waar je vakantiehuisjes hebt staan komen in de lijst met opties als je een vakantie wil boeken. Ideaal! Ik miste namelijk bij de uitbreiding van Eiland Leven echt een vakantiebestemming en nu kan dat! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet per se veel in de sneeuw ben geweest, maar veel meer bezig ben geweest met wandelen en opnieuw inrichting van mijn huis. Ook heb ik van Sulani gelijk een vakantiebestemming gemaakt en heb ik heerlijk in de zon gelegen in plaats van gebibberd in de kou. 

Alena’s oordeel
Alles bij elkaar is het wel toffe uitbreiding, ook al ben ik zelf niet zo van de wintersport. Het is super leuk om je Sims de piste af te zien glijden en de kids te zien sleeën. Ook de badhuizen met heetwaterbronnen geven weer veel nieuwe mogelijkheden voor je sauna’s en interacties met je Sims. Ook alle nieuwe kleding en haarstijlen passen goed bij het hele pakket en zijn ook wel een aanvulling op de stijlen die er al waren. Ik ben vooral blij met de mogelijkheid een verdieping te maken in je kamer en de hele natuurlijke nieuwe voorwerpen. Trouwens ook die schattige items voor de kinderkamer! Ik weet niet of ik echt gebruik ga maken van het sparen van die Simmie Capsules, maar ik ben sowieso meestal niet bezig met het sparen van dingen bij mijn Sims. Toch het allerleukste is de optie dat je je schoenen uit moet doen als je binnenkomt. Echt? Ja, echt. Dat vind ik zo’n leuke optie, heerlijk! Toch vond ik het nog een beetje een twijfelgeval of ik het pakket zou aanraden. Ik ben zelf niet zo van de wintersport, in real life. Ik vind de wintersporten in dit pakket dan ook niet per se bijzonder, het hiken, de festivals, het eten, de bouwstijlen en het interieur zijn wel tof. Overall zou ik dus zeggen dat het pakket een leuke aanvulling is voor je Sims en zeker als je een wintersporter bent. Ik vind zelf vooral de nieuwe grote update heel fijn, waarbij je nu meer diepgang in de relaties tussen je Sims. Ook de mogelijkheid om nu overal op vakantie te kunnen is voor mij echt een fijne toevoeging. Het cijfer is gebaseerd op de game, maar ook de gratis uitbreiding die voor alle spelers beschikbaar is dankzij dit pakket. De Sims 4 Sneeuwpret is nu te koop via Origin, Steam, Xbox One en PlayStation 4

+ Nieuwe wereld is mooi vormgegeven
+ Veel nieuwe skills dankzij de nieuwe sporten
+ Overal op vakantie kunnen!
+ Leuke festivals voor je Sims om aan deel te nemen
+ Levensstijlen en sentiment

– CAS had van mij nog wel wat uitgebreider gemogen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.