Wanneer je je eenzaam en alleen voelt in deze tijd, helpt niets beter dan een goede horror game. Gegarandeerd dat je het gevoel hebt dat er in iedere hoek iemand staat. De game Those who remain van Wired Productions gaat je daar zeker bij helpen. Lees snel verder om gezellig met mij mee te griezelen.

Deze first person adventure is ontwikkeld door Wired Productions. Zij waren ook verantwoordelijk voor de geweldige game Deliver us the moon. Aangezien ik ook genoten heb van die horror/sci-fi adventure was ik heel erg benieuwd naar Those who remain. Gamen terwijl mijn hart steeds sneller gaat kloppen en ik mezelf voorbereid op een jump scare, vind ik verschrikkelijk en leuk tegelijkertijd. De adrenaline die je langzaam opbouwt en je dan enorm moet lachen wanneer je toch schrikt tijdens het gamen. Voor deze horror ervaring reis ik naar het plaatsje Dormont…

Je speelt als Edward een man die zo stom was om zijn prachtige vrouw te bedriegen, door een affaire te hebben met een andere vrouw. Gek genoeg in een dronken bui beseft hij wat voor grote fout hij heeft gemaakt en wil het goedmaken, voor zijn vrouw en hun dochter. Hij rijdt naar het motel waar zijn maîtresse op hem wacht om daar voorgoed een einde aan de affaire te maken. Maar is onze vreemdganger Edward wel op tijd om zijn fouten recht te zetten?

Edward lijkt zeker van zijn zaak en is vastberaden om een einde te maken aan alle bullshit waar hij mee bezig was. Maar wanneer hij bij het motel aankomt beland hij in nog meer problemen dan hij al zat. De wereld lijkt op zijn kop te staan en foto’s van zijn prachtige vrouw en dochter doet hem nog meer beseffen wat voor een sukkel hij was. Je voelt zijn wanhoop bijna terwijl hij door een duistere wereld loopt waar hij alleen veilig is in het licht. De duisternis staat klaar om hem uit zijn lijden te verlossen.

Zoals je van een goede first person adventure mag verwachten zit deze vol met puzzels. Gelukkig is de game vergevensgezind en heb je veel savepoints waar je weer verder kan gaan met het oplossen van de puzzel. Tijdens deze adventure game ontdek je steeds meer over Edward. De keuzes die je maakt binnen het spel bepaald ook het lot van Edward. Ondanks de duisternis ben je niet helemaal alleen in deze wereld. Gaandeweg zul je ook andere bewoners tegenkomen die je waarschuwen en helpen de juiste richting op te gaan. Dit alles om uiteindelijk je weg terug naar het licht van Dormont te vinden. Maar hoe en of je dat bereikt ligt totaal aan de keuzes die jij hebt gemaakt tijdens deze first person adventure.

De griezellige sfeer die goed is neergezet dankzij de visuals en uiteraard omgevingsgeluid bezorgd mij echt kippenvel. Hoor ik daar nu door het spookachtige gegil en gefluister “Help me!” Hoe frustrerend is het wanneer je net toch even een stap in de duisternis moet zetten om het licht aan te doen. Ze hebben alles in deze game goed aangepakt om er echt een goede horror game van te maken. Je moet nog wel even geduld hebben. Those who remain verschijnt 20 juni op PC, Xbox One en PlayStation 4. Dan kun je de game hoogstwaarschijnlijk veilig in het daglicht spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.