Alsof het nog niet koud genoeg is buiten gooien de gasten van Planet Zoo er nog even een schepje bovenop. Want je kunt nu de Arctic Pack voor Planet Zoo aan je dierentuin toevoegen! Of het echt een aanvulling is lees je hier.

Frontier heeft natuurlijk wel het perfecte pakket gekozen voor deze koude wintermaanden, want de Arctic Pack zit boordevol winterse toevoegingen voor de game. Voor de duidelijkheid is het downloadable content, wat betekent dat je het basisspel nodig hebt om het te kunnen spelen. Laten we beginnen met de nieuwe carrière missies waar je kennis maakt met de content van de DLC. Bernie Goodwin introduceert je bij de dierentuin op de Noordpool waar hij bezig is om onderzoek te doen naar de diersoorten van de Noordpool. Het is de bedoeling dat je de dierenartsen inzet om onderzoek te doen naar de verschillende diersoorten die je daar een thuis gaat geven. Gelukkig heb je al een verblijf voor de Dall’s schapen en heb je tien rendieren gekregen om een verblijf voor te bouwen. Maar nadat ik dat had gedaan wilde ik natuurlijk graag meer van die prachtige nieuwe diersoorten ontmoeten, dus bouwde ik een verblijf voor twee poolwolven en de pup die ze uiteindelijk kregen was zoooooo lief! Overigens zijn de lammetjes van het Dall’s schaap en de kalveren van de rendieren ook super schattig. Eigenlijk zijn gewoon alle jonge dieren schattig, maar goed, back on topic. Dat zijn al drie nieuwe diersoorten, maar dat is nog niet alles. De grootste toevoeging (zowel grootte van het dier als van het verblijf..) is de ijsbeer. Een enorm dier die ook een enorm verblijf nodig heeft met zowel veel land als veel water en niet eentje om dus even snel een verblijf voor te bouwen als je net begonnen bent. Lang leve de Sandbox, want daar kon ik wat experimenteren met het maken van een verblijf. Je moet voor twee ijsberen 7000 m² aan land hebben en 2000 m² water waar ze in kunnen zwemmen. En vergeet de koelers niet als je niet op de Noordpool bezig bent, anders krijgen ze het natuurlijk veel te warm.

Nadat je de eerste carrière missie hebt voltooid met ten minste één ster krijg je de tweede en tevens laatste nieuwe missie die plaatsvindt in Mexico. Daar is het grootste doel om mensen te onderwijzen over natuurbehoud en het belang van het zorgen voor de planeet. Gelukkig hoef je niet alleen maar pooldieren te plaatsen, want dat zou niet heel goed zijn voor het milieu en voor de rekening om zoveel koelers neer te zetten.. Voor deze missie moet je veel opdrachten voltooien en je kunt er dan ook lekker lang mee bezig zijn. Overigens is het een prachtig gebouwde dierentuin, geeft veel inspiratie voor een Sandbox. In de Sandbox ben ik ook wat gaan experimenteren met het nieuwe ‘Noordpool-thema’. Er zijn veel onderdelen waarmee je kunt bouwen en natuurlijk nieuwe blue-prints voor bezoekersfaciliteiten en personeelsfaciliteiten. Uiteraard horen er ook bankjes, prullenbakken en straatlantaarns bij, want anders zou je thema niet compleet zijn! Daarmee kun je wel echt een leuk, mooi winterdorp maken, wat je in het eerste carrière level al kunt zien. Ijsblokmuren, lichtslingers en decoratie in de vorm van rendieren, ijsberen en andere Noordpool-achtige dingen. Je kunt daarmee je dierentuin omtoveren tot de kerstafdeling van de tuinland. Overal lampjes, bomen en decoratie! Overigens is er een knop toegevoegd waar je kunt aangeven of je niet gekochte DLC-voorwerpen wil zien of niet. Ergens wel handig kan ik me voorstellen, en een goede verkooptechniek natuurlijk als je het aan laat staan!

Alena’s oordeel:
Ik mag graag dingen toevoegen aan games waar ik niet genoeg van kan krijgen. Echter heeft Planet Coaster me nooit weten te overtuigen om te betalen voor de DLC, maar misschien is dat ook omdat het maar attracties zijn en geen dieren. Ik houd van dieren, ik houd van natuur en dat maakt misschien dat ik voor Planet Zoo eerder geneigd zou zijn om DLC te kopen. Ik moet zeggen dat er niet super veel bij is gekomen met deze Arctic Pack en ik mis de pinguïns nog steeds wel. Hopelijk komt dat nog in een ander pakket, maar ze hadden dit pakket zeker weten afgemaakt. De dieren die wel zijn toegevoegd zijn overigens echt wel een leuke toevoeging, ik houd er wel van. Mocht je een creatieveling zijn en het leuk vinden om te bouwen en decoreren dan is er wel voldoende bij gekomen. Drie nieuwe materialen om mee te prutsen, een paar nieuwe bomen, rotsen en natuurlijk ander decoratief materiaal. Alles bij elkaar is het zeker een leuke DLC en ik verheug me al op de volgende, waar overigens nog niets over bekend is. De Arctic Pack koop je hier voor €9,99, maar je kunt hem ook samen met Planet Zoo als bundel kopen, mocht je het basisspel nog niet hebben. De prijs voor de DLC is okay, al had ik best nog iets meer gewild voor dat bedrag (yup, pinguïns, zeeleeuwen etc.). Misschien een goed idee voor een Marine Pack?

+ Mooie nieuwe dieren
+ Veel bouwmateriaal en decoratie
+ Twee uitdagende nieuwe missies
– Gevoel dat er nog wel wat meer bij had gemogen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.