Stel je even voor: je zit in de auto, vervelende regenachtige dag, totdat ineens de zon erbij begint te schijnen. Vervolgens verschijnt er voor je een prachtige regenboog en hoop je ergens onderweg die legendarische pot met goud te vinden. Helaas is een regenboog altijd maar zo tijdelijk, zo jammer want ze zijn zo mooi. Maar misschien heb ik een alternatief voor je.

Regenbogen, een kleurrijk verschijnsel die je kunt waarnemen als licht in waterdruppels weerspiegelt en breekt. Maar daar kan verandering in komen met de aanschaf van een regenbooglamp! De perfecte manier om op elk gewenst moment een regenboog op je muur of plafond te laten verschijnen, mits het donker genoeg is. De lichtstralen zijn niet bepaald fel en dat is wel een kritisch puntje. Nu was dat bij mijn vorige regenbooglamp hetzelfde, dus misschien is zo’n lamp toch echt alleen geschikt als een soort nacht-/sfeerlampje. Ik heb het lampje daarom maar in de slaapkamers getest van mijzelf (leuk om zelf naar te turen als je nog even geen zin hebt om te slapen of als de kinderen weer eens vroeg wakker zijn en het nog enigszins donker is in de slaapkamer), maar vooral in die van mijn kinderen. Vooral mijn zoon is gek op dit soort dingen, dus als eerste maar bij hem getest.

De lamp werkt met 5 LED-lampjes die elk een andere kleur schijnen op het spiegeltje eronder, zodat het licht weerkaatst. We moesten dus op zoek naar een mooi plekje waar hij het goed kon zien en dat is een kwestie van uitproberen en richten. Aangezien hij een hoogslaper heeft lag hij lekker dicht bij het plafond en afhankelijk van waar je de lamp neerzet geeft het dan best veel licht op het plafond. Wel wat teveel voor hem om bij in slaap te vallen, dus ik was erg blij met de timer-functie die de lamp automatisch doet uitschakelen na tien minuten. Aangezien je er niet echt een uitgebreide handleiding bij krijgt geeft dat wel aan dat het verder ook een simpele lamp is. Het heeft namelijk twee ‘functies’, A en B, alle lampjes ineens aan/uit of één voor één.  Zoonlief vond natuurlijk de laatste optie het leukste, want dan verschijnen de kleurtjes langzaam (lees: in ca. 5 seconden) op zijn plafond en verdwijnen ze net zo langzaam weer na tien minuten. Beetje jammer dat ik zo’n aap heb die z’n bed dan weer uit klimt om de lamp weer aan te zetten, waardoor de lamp overuren draait als ik niet oppas.

Ik heb dus nog zo’n aap, maar die is nog wat kleiner en dan is de zogenaamde ‘hufterproof-test’ altijd belangrijk hier in huis. Is de regenboog hufterproof? Na een aantal keren te zijn gevallen omdat dochterlief het niet helemaal goed beet had of zich af vroeg of zo’n ding ook stuitert als het uit bed valt, deed de lamp het nog dus dat is wat mij betreft redelijk hufterproof. De batterijen (4 AAA’s) bleven ook goed op hun plaats, die willen tijdens een valpartij nog wel eens contact verliezen natuurlijk. Je kunt trouwens een adapter aansluiten, maar gezien de kindveiligheid zou ik dat toch liever niet doen. Ook is de lamp makkelijk te bedienen voor kleine handjes met een simpel (wel wat klein) knopje dus eigenlijk super toegankelijk voor iedereen. De lamp zou een super leuk cadeautje kunnen zijn voor zoon, dochter, neefje, nichtje of elke volwassene die wel wat kleur kan gebruiken. Leuk om de steeds korter wordende zomerdagen een beetje te verlengen met een prachtige regenboog in de slaapkamer. Deze leuke lamp bestel je hier via ditverzinjeniet.nl!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.