Test-tijd! Dit keer iets zéér moois, namelijk de Nacon PS4 Revolution Unlimited Pro Controller. Dit zou de heilige graal onder de controllers moeten zijn en we gaan je uitgebreid vertellen waarom in deze review. #Revealyourskills

Haal alles uit jezelf en speel draadloos of bedraad met de eSports Revolution Unlimited Pro Controller welke officieel door Sony gelicenseerd is. Er zijn mogelijkheden te over met deze high-class controller, we zetten ze even voor je op een rijtje:

• Draadloze en bedrade verbinding
• Audio- en chatondersteuning bij draadloos en bedraad gebruik
• Twee aanpasbare joysticks met bewegingshoek van 46 graden.
• 3.5mm-headsetaansluiting (headset niet meegeleverd).
• Ingebouwde volumeregeling voor microfoon en headset.
• Gevlochten type C USB-kabel van 3 meter
• 4 instelbare sneltoetsen – direct handmatig aan te passen.
• 4- of 8-voudige richtingstoets – ideaal voor vechtgames!
• Led-spelersstatusindicator.
• 2 aanpasbare trillingsmotoren.
• Interne gewichtscompartimenten met zes extra gewichten voor de beste balans en handligging (2 x 10 g, 2 x 14 g, 2 x 16 g).

Bekijk hier de promo-video van de controller.

Na het openen van de doos wordt je aangenaam verblijdt met een high-class opberghoes. Na deze opengeritst te hebben ligt daar dé controller. Het meest machtige gaming-wapen voor de PS4 van dit moment zou je wellicht kunnen zeggen. Tevens aanwezig in de case is uiteraard de C UBS-kabel met een lengte van maar liefst 3 meter voor bedraad spelen, de USB voor draadloos spelen, een handig schoonmaakdoekje (immers moet je dit “wapen” wel keurig behandelen), en een doosje met daarin convex joystick-heads, ringen voor de joystick-heads en gewichtjes.

Enkele technische achtergrond-weetjes:

  • Tot 7 meter afstand draadloos bereik
  • Herlaadbare Li-Polymer mAh batterij (7 uur)
  • Smart LED-indicatoren

De Nacon Revolution Unlimited Pro is personaliseerbaar. Je kunt volledig naar eigen wens de joystick-heads aanpassen, de gevoeligheid en richtingtoets aanpassen (-4 tot 8) via een speciale companion app,  de breedte van de sticks zijn aan te passen d.m.v. ringen met 30°, 38° of 46°- amplitude.

Nacon pro joycons

Het gewicht van de controller kun je ook aanpassen d.m.v. bijgeleverde gewichten in 10, 14 en 16 gram.

Nacon pro gewichten

Wanneer je de controller uit de case haalt merk je meteen dat dit een zeer degelijk product is. Hij voelt lekker zwaar aan, heeft een prettige a-symmetrische lay-out en straalt kwaliteit uit. De handvatten hebben een textuur voor extra game-comfort en het geheel voelt vanaf het begin af aan heel natuurlijk aan.

Tijd om te gaan gamen! Even de USB inpluggen in je PS4 en hoppa: je kunt meteen beginnen met spelen. De controller is wel enigszins zwaar, maar ligt wel meteen enorm prettig in de hand. I love it! De controls zijn zo makkelijk te gebruiken (lekker gevoelig zo nu en dan). Bij het eerste beeld op de controller kreeg ik het idee dat ik behoorlijk aan deze controller zou moeten wennen. Echter vanaf de eerste game-sessie voelde de controller zeer natuurlijk en heb ik totaal niet na hoeven denken over waar de knoppen precies zaten. Niets dan lof over deze Nacon Revolution Unlimited Pro Controller! Wat betreft het costumizen heb ik met het één en ander gespeeld en gaf hierbij de voorkeur aan de kleinste ringen, de ingekeepte joystick-heads en de zwaarste gewichtjes (16 gram). Lekker zwaar gamen en ik had het al nooit op de bolle joysticks van de PS3.

De achterkant van de controller bevat de mogelijkheid om te wisselen van profiel, de switch voor bekabeld of draadloos spelen en de speelstand-switch voor op de PC of PS4.
Aan de onderkant zit in 3.5mm aansluiting voor de headset, waarbij je tevens het volume kunt regelen.

Nacon pro back

De opbergcase is handig om je controller in op te bergen en eventueel mee te kunnen nemen (en anderen te overtuigen van het game-genot dat deze controller biedt).

Nacon case

Uiteraard is bekabeld spelen ook mogelijk, maar wie doet dat tegenwoordig nog? Op die momenten na natuurlijk dat je controller net even leeg is en je niet kunt stoppen met spelen. Positief punt hier is dat de USB C-kabel maar liefst 3 meter lang is en je dus nog steeds languit op de bank liggend kunt spelen. Met een batterijduur van 7 uur (langer dan de normale Dualshock Controller) lijkt hier dan ook weinig gebruik gemaakt van te worden.

Extra handig: aan de binnenkant van de handvatten zitten sneltoetsen. Op deze manier kun je net wat sneller bij bepaalde knoppen komen dan normaliter het geval is. Met name handig wanneer je kleine handjes hebt of net wat sneller wilt spelen zonder een paar knoppen los te hoeven laten.

Voor de die-hard en pro-gamers is het aanpassen van de controller een waar genot. Je kunt tot 4 profielen “installeren”. Door een account aan te maken op de website van Nacon kun je via speciale software je controller naar wens instellen. De gevoeligheid van de poken is aan te passen – wil je gevoeliger of minder gevoelig – en bijvoorbeeld het bereik vergroten of verkleinen. Persoonlijk vind ik de controller prima zoals hij is, maar voor de die-hards is dit een zeer aangename toevoeging en kan prima leven met de 4 profielen die vooraf geïnstalleerd zijn. Wellicht ook omdat ik met name een casual gamer ben. Tevens is er de mogelijkheid om profielen van anderen te downloaden en eventueel je eigen profiel delen met de wereld. Aan de voorzijde van de controller bevinden zich 4 led-indicatoren, welke oplicht is op dat moment het profiel waar je mee aan het spelen bent. Registreer je bij de eerste keer via de Nacon-website (let op: in mijn geval zat de bevestigings-mail in mijn spam-box!), kies je product en download de software (40MB zip-bestand). De software is kinderlijk eenvoudig, waardoor zelfs de grootste leek de controller naar wens kan aanpassen. Let er bij het aansluiten wel goed op dat al je switches goed staan. Vervolgens krijg je de keuze of je het profiel wilt aanpassen voor de PC of voor de PS4. Het programma is geheel in het Nederlands, dus dat werkt ook nog eens fijn mee.

Is deze controller dan echt zo fantastisch? Vooruit; er zijn een paar kleine minpuntjes, immers niets is perfect. Je kunt de PS4 niet met je controller aanzetten. Dit is een puntje wat enorm prettig zou zijn. Controller pakken op de PS4 toets drukken en gaan! Daarnaast geeft je PS4 niet aan dat de batterij bijna leeg is en je controller opgeladen dient te worden. Toch wel essentieel voor wanneer je uren aan het gamen bent en hierbij uiteraard niet naar je controller kijkt. Ben je net lekker aan het gamen houdt dan ding er gewoon ineens mee op! Gelukkig gaat de batterij lekker lang mee, waardoor dit niet vaak voorkomt. Echter wegen deze kleine minpuntjes niet op tegen de pluspunten, kwaliteit en het gevoel van kwaliteit dat in je handen ligt.

Maar… er is meer! Stiekem is het al een beetje verklapt eerder in deze review. De controller is ook bruikbaar om heerlijk te gamen op je PC. Even de switch op de achterkant omschakelen, waarna je led-indicator rondom je rechter joycon roze / paars oplicht, en de kabel of USB in je PC pluggen en even wat Nacon software downloaden (welke je natuurlijk al had gedownload voor het aanpassen van profielen) en GO! op je PC.

Met de Nacon Ps4 Revolution Unlimited Pro Controller kun je gamen als een pro. Zoals in de intro als is aangegeven kun je dit als de heilige graal onder de controllers beschouwen, echter wel met een aardig prijskaartje. De Pro Controller is o.a. hier te koop en de consumentenadviesprijs ligt op 159,95. Je moet even diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook zeker een kwalitatief hoogwaardige controller in bezit.

Eindconclusie: zowel voor pro gamers als casual gamers is dit dé controller die je in bezit wilt / moet / wenst te hebben.
Rest mij één vraag: Wil ik nog wel terug naar de standaard PS4 Dualshock Controller?

Wanneer er een cijfer aan deze controller gehangen zou worden scoort hij een dikke 9,5. Dat halve minpuntje ligt helaas toch aan het feit dat je de console niet met je controller aan kunt zetten.

Wil je toch liever niet te diep in de buidel tasten en heb je al die poespas niet nodig? Probeer dan eens de Nacon Asymmetric Wireless Controller, de review van deze controller lees je hier.

#Revealyourskills

Wil je meer weten over Nacon en de high-end game-gear die zij op de markt hebben gebracht? Kijk dan op www.nacongaming.com

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Nacon.

© 2019 Nacon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.