Oke het is zover, ik word een jaartje ouder en begin dat vooral te merken aan mijn rug. Ik ben erg lang dus dan is de rug altijd een gevoelig punt, maar ik hoef maar even een uur niet goed te zitten en kan er zo een dag last van hebben. Op het werk hebben we goede ergonomisch verantwoorde stoelen, maar ik moet toegeven dat ik thuis nog altijd op een oude bureaustoel zit, zonder armleuningen, die waarschijnlijk niet veel goeds doet voor mijn rug. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe stoel en nu kan dat natuurlijk een ergonomisch verantwoorde saaie bureaustoel zijn, maar daar ga ik natuurlijk niet voor. Het wordt tijd voor een gaming chair!

Dan begint de zoektocht pas eigenlijk. Ik weet wel dat er verschillende merken in  gaming chairs zijn en zie ze al vele lans lang opduiken en ook op streams zijn ze altijd wel aanwezig, maar ik had geen idee hoeveel merken al een gaming chair aanbieden. Door de bomen ben je de stoelen al snel kwijt. Het zijn geen goedkope stoelen dus ik wil wel zeker weten dat ik een goede in huis haal, dus daar ga je dan, vergelijken! Het is belangrijk dat je wel research doet en daarin mee neemt wat voor jou belangrijk is. Sommige mensen vinden uiterlijk bijvoorbeeld erg belangrijk,  of kleur. Ik ga op dit moment voor comfort, maar het zou wel erg leuk zijn als de stoel gele accenten kan hebben. Ik ben in ieder geval op internet op zoek gegaan naar reviews. Welke merken wil je wel en welke vallen voor jou af.  Ik merk wel aan mijzelf dat ik toch de bekende merken een beetje op zoek en dat ik niet echt een gok wil nemen met een nieuw merk. Hou er rekening mee dat niet alle stoelen voor alle lichaamstypes bedoeld zijn. Sommigen zijn smal, of juist breed en sommigen zijn niet comfortabel als je lang bent. Daarnaast bieden een aantal extra kussentjes aan voor comfort en kijk ook goed in hoeverre de stoelen te verstellen zijn. Een goede stoel kun je op alle manieren verstellen, zodat je de stoel echt naar je lichaam kan instellen. De keuze voor de stoel die ik wilde was eigenlijk vrij snel gemaakt en zoals ik eerder al zei, ik ben lang dus ook niet elk merk, stoel of type is geschikt voor mij. Nu komt alleen het probleem, waar bestel ik de stoel? Bij de website van het merk zelf? Bij een tussenhandelaar? Waar kan ik mijn gekozen stoel het goedkoopste krijgen?

Zoals jullie wel van mij kennen, hou ik van vergelijkingswebsites. Het is eigenlijk vrij lui, want de website doet het werk voor mij. Ik hoef niet elke website die de stoel verkoopt af te gaan via google en de prijzen te noteren, wel in incognito mode natuurlijk anders krijg ik de volgende 5 maand nog reclame over de stoel. Nee ik laat een website het werk doen, snel en betrouwbaar! Er is eigenlijk voor alles wel een vergelijkingswebsite en zo ook voor gaming chairs. Degene die ik gebruikt heb is ShopAlike hier is overigens veel meer te vinden dan alleen gaming chairs, mocht je nog iets nodig hebben neem vooral een kijkje voor je een aankoop doet! Voordeel van deze website is dat er veel filter mogelijkheden zijn, zoals beste aanbieding, zodat je nooit teveel betaald, maar je kan ook filteren op kleuren en merken. De website laat ook de speciale modellen zien, zoals een Ninjas in Pyjamas stoel of Fnatic. Ik heb  de prijzen kunnen vergelijken tussen 127 producten uit 6 shops, goed te overzien. Ik ga geen reclame maken voor een bepaalde stoel, dus ik laat het open welke ik gekozen heb, maar ik heb wel een goede deal! Nu is het wachten tot hij binnenkomt! Ben jij ook op zoek naar een gaming chair? Kijk dan even op deze site om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaald.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

One Comment on “Hoe kies je de beste Gaming Chair?”

  1. Ik heb altijd het idee dat die vergelijkings websites niet zo objectief zijn als ze doen overkomen. Vaak krijgen ze commissie of per klik betaald of een betaald resultaat wordt bovenaan gezet. Ik vertrouw die sites niet helemaal. Maar een lekkere gaming chair is altijd prettig voor de rug natuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.