Nants ingonyama bagithi Baba – Sithi uhm ingonyama! Het is echt eindelijk zover: de live-action versie van Disney’s The Lion King draait in de bioscoop. Het beloofd een ware tranentrekker te worden en zeker voor de grootste Leeuwenkoning-fans. Al eerder heb ik een artikel geschreven over deze magische film – hier terug te lezen – en nu is de film eindelijk te bewonderen.

Eigenlijk is het overbodig om nogmaals het verhaal te vertellen, want wie is er nu niet opgegroeid met The Lion King. Simba is de zoon van Mufasa en Serabi en bestemd om later koning te worden. Gemene oom Scar aast ook op de troon en doet er alles aan om het koningschap te bemachtigen. Na het meesterwerk dat Jon Favreau al met The Jungle Book neerzette is het vrijwel onmogelijk dat The Lion King een film is die niet van het scherm afspat en je tot tranen laat roeren. Beloofd is dat baanbrekende filmtechnieken onze geliefde Lion King personages op een geheel nieuwe wijze tot leven brengen.

Geniet nog even van de adembenemende trailers.
Trailer 1 (uitgebracht op 10 april 2019):

Trailer 2 (uitgebracht op 22 november 2018):

Muzikaal valt er ook genoeg te genieten, immers is de soundtrack er één die via Spotify regelmatig door de boxen galmt.
Kom alvast muzikaal in de stemming met de tot kippenvel roerende leidende soundtrack van Beyonce, getiteld ‘Spirit’.

Dit wordt absoluut jaarlijstmateriaal en wellicht wel dé beste film van 2019. Het is onwaarschijnlijk dat dit beesterlijk goede verhaal uitloopt op een teleurstelling.

Disney’s The Lion King draait vanaf woensdag 17 juli eindelijk in de Nederlandse bioscopen en is te zien in 2D, 3D, Dolby Cinema 3D, IMAX 3D en 4DX 3D. De film duurt 118 minuten, is geschikt voor 9 jaar en ouder en te zien in de Engelse versie met Nederlandse ondertiteling en een Nederlands nagesynchroniseerde versie.

© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.