Jiehoe! Gamescom komt er weer aan, want van 20 tot en met 24 augustus wordt de Koelnmesse weer gevuld met games, gadgets en geeks. Maar wat kunnen we nu eigenlijk verwachten dit jaar en waar hopen we op?

De E3 zit er net een paar weken op en die is toch altijd wel een redelijke indicatie van wat in wat kleinere mate of soms zelfs meerdere mate mogen verwachten op Gamescom. We hebben wat nieuwe games voorbij zien komen, maar vooral veel trailers van games die al een tijdje in ontwikkeling zijn en waarvan nu meer aan het publiek getoond kan worden. Het is dan ook hopen op hetzelfde of meer beeldmateriaal en hopelijk wat hands-on kansen!

Allereerst het meest opvallende voor dit jaar is dat Blizzard niet aanwezig zal zijn en dat is voor velen toch wel een teleurstelling. Elk jaar is het weer een druk bezochte stand, voor zowel previews en trailers van expansions als competities en cosplay. Blizzard is een grote onder de exposanten en neemt veel van de beursvloer in beslag, dus ik ben erg benieuwd waar ze dat dit jaar mee gaan vullen! Maar gelukkig zijn er dan nog veel jaarlijkse exposanten over die we dit jaar ook op de E3 voorbij hebben zien komen, zoals Nintendo, Playstation, Xbox, Microsoft, Ubisoft, Square Enix, EA, 2K, Relic Entertainment. En dan hebben we ook nog de hardware van bijvoorbeeld Intel, Razer en Corsair. Er is helaas nog geen officiële complete lijst bekend, maar we kunnen er vanuit gaan dat we het meeste van de E3 ook op Gamescom zullen zien en als we dat als leidraad mogen gebruiken zijn er best wat dingen waar we naar uit kunnen kijken!

Persoonlijk hoop ik het meeste op meer beelden van de nieuwe Animal Crossing: New Horizons en zou het helemaal perfect zijn als we er wat van mogen proberen, maar ik denk dat dat nog een stap te ver is. Luigi’s Mansion 3 en The Legend of Zelda: Link’s Awakening staan eveneens op mijn Nintendo lijstje en van die laatste twee is toch wel wat meer hands-on te verwachten, want The Legend of Zelda: Link’s Awakening komt op 20 september al uit en Luigi’s Mansion 3 staat ook voor dit jaar nog op de planning. Daarnaast hoop ik ook op het ruigere werk van Borderlands 3 die in ieder geval wel met een trailer te zien zullen zijn en naar verwachting ook wel met een hands-on booth, want ook die game staat gepland voor 13 september dit jaar! Laten we dan niet Cyberpunk 2077, Star Wars: Jedi Fallen Order en Watch Dogs 3 waar op E3 ook wel veel van te zien was. Ook zij zullen ongetwijfeld een mooi plekje op de beurs krijgen, maar waar ik echt op hoop is dat we weer wat krijgen te zien van Death Stranding, de game van Hideo Kojima die al tijden geteased wordt en er alleen maar beter uit lijkt te gaan zien. Zouden we daar meer van krijgen op Gamescom?

Gamescom is natuurlijk Europa’s grootste gamebeurs en is voor velen van ons een goede reden om naar Keulen af te reizen, want de E3 is dan toch echt wel te ver weg. En Gamescom is echt niet minder compleet met alle verschillende ‘areas’ om af te struinen, cosplay, hardware, merchandise en niet te vergeten eten en gezelligheid. Fun fact: dit jaar is Nederland benoemd tot ‘partner country’, wat inhoudt dat de beurs een Nederlands tintje krijgt met aandacht voor Nederlandse ontwikkelaars en e-sporters. Tof toch? Hup Holland Hup! Wij zijn er in ieder geval een deel van het event bij, zien we jou daar ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.