Nants ingonyama bagithi Baba – Sithi uhm ingonyama! Wanneer dit wordt ingezet krijg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Herken je het? Zo begint één van de machtigst mooiste animatie-films, ik durf het hardop te zeggen, aller tijden, mijn favoriete Disney-film ooit gemaakt. Ennnnn…… er komt een remake in de vorm van een live action film. Must-see!


Ach de trailer is al even uit, maar naarmate de tijd verstrijkt komt de bewuste datum steeds meer in zicht. Des te meer reden om nog eens te vertellen over hoe mooi dit spektakel gaat worden. Van deze klassieker kan ik keer op keer genieten én huilen natuurlijk!

De teasers en trailers bezorgden mij al kippenvel en tranen in mijn ogen.   Hoe ga ik dat dadelijk volhouden in de bioscoop?
Dat dit een bioscoop-bezoekje wordt mag geen verrassing zijn, het is dat er nog geen kaarten te koop zijn.

En…. dat is nog niet alles: we hebben ook al een schitterende poster waarop Simba met zijn vader Mufasa te zien is.

July 19 #TheLionKing

Geplaatst door The Lion King op Zondag 24 februari 2019

Het welbekende verhaal van Pride Rock moge natuurlijk al bij iedereen bekend zijn. Op de Afrikaanse savanne wordt Simba, zoon van koning Mufasa en Sarabi geboren. Op een dag zal Simba de rol van zijn vader innemen als koning van Pride Rock. Niet iedereen is gediend van het geboren welpje. Mufasa’s broer Scar aast al langer op de troon en zou de troonopvolger zijn mocht Simba nooit geboren zijn. Samen met de hyena’s voert Scar zijn eigen snode plannen uit om alsnog de koning van Pride Rock te worden. Wat volgt weten we allemaal: Simba wordt verbannen, maar met behulp van enkele “bijzondere” vrienden slaat hij terug!

De live action versie van de Lion King is geregisseerd door Jon Favreau (acteur en regisseur, bekend van o.a. Chef, Spider-man) die het trucje al eerder deed met The Jungle Book – de Disney versie, niet de Netflix-versie. Een sterrencast waar je u tegen zegt hebben hun stemmen geleend aan de hoofdrolspelers. Donald Glover (Solo: A Star Wars Story, Spider-Man: Homecoming) als Simba, Beyoncé Knowles-Carter (geen uitleg voor nodig) als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner (Bob’s Burgers) als Timon en Seth Rogen (Ja! Die ja!) als Pumbaa. Oh, ja er zijn ook weer allemaal hypermoderne technieken gebruikt om voor een ultieme beleving te zorgen. Who cares? Ik was bij de woorden: Live Action Remake Lion King allang om. Of we een mening hebben over alle Disney-remakes bewaren we voor een later artikel.

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn: dit wordt voor mij dé film van 2019! Vanaf 19 juli is het zover en kunnen we deze machtig mooie – want dat wordt hij! – opnieuw tot leven gebrachte classic in de bioscoopzalen gaan bewonderen. Hakuna Matata! Long Live The King! GE-NIET-EN! Roarrr!

© Walt Disney – still uit The Lion King trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.