Netflix, Videoland, Amazon, en ga zo nog maar even door de streamingsdiensten vliegen je om de oren.  Geregeld duikt er weer een nieuwe dienst in de markt op; binnenkort lanceert Disney bijvoorbeeld een eigen streamingdienst. Hoe zit dat met streamingsdiensten voor games? Volgens diverse bronnen lanceert Google in maart van dit jaar een Netflix-achtige dienst voor Games. We duiken in dit artikel in de zogeheten “game-abonnementen”.

We leven in een compleet digitaal tijdperk. Muziek luisteren (velen) niet meer via een CD, maar via Spotify, i-Tunes of Deezer. Films en series kijken we via Netflix of Videoland, maar…. games kopen we over het algemeen nog wel fysiek of via download in specifieke e-stores. Zal dit ook binnen afzienbare tijd compleet gaan veranderen?

In feite is het niets nieuws, ook nu al kun je abonnementen afsluiten bij bijvoorbeeld Sony’s Playstation, Nintendo en Denga games. Langzaamaan duikt hier ook de één na de andere abonnementsdienst op waarbij je tegen abonnementsgelden diverse spellen “gratis” kunt spelen, zoals Utomik.

Onlangs kwam er in het nieuws dat ook Google wellicht met een eigen streamingsdienst gaat komen. Je kunt deze games streamen zonder dat je dat daar krachtige hardware voor nodig hebt. Er is al getest, onder de noemer Project Stream kon Assassin’s Creed Odyssey gratis gespeeld worden in de Chrome-browser. Wie of wat volgt?

Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van het fysieke product – ik hecht belang aan het hebben van een doosje en trots mijn game-verzameling te kunnen tonen. Aan de andere kant met een streamingsabonnement heb je toegang tot een grote catalogus aan games en kun je onbeperkt veel verschillende spellen spelen. In het geval van Google zonder dure of hoogwaardige apparatuur. Het zou ook kunnen komen doordat ik vrij laat nieuwe ontwikkelingen accepteer; ik luister ook pas sinds 1 jaar intensief naar Spotify waar ik voorheen alles fysiek kocht. Hoe dan ook verwacht ik dat op deze manier gamen de toekomst wordt, wellicht dat over een jaar of 5 ik daar ook aan toegegeven heb. Wie weet…

Wat vindt jij? Zijn streamingsdiensten voor games de toekomst? Zullen de fysieke exemplaren op den duur ook gaan verdwijnen en die markt in gaan storten?

Bron: Entertainment Business

One Comment on “Een streamingdienst voor games?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.