Ubisoft Entertainment heeft zowel Apple als Google aangeklaagd, vanwege een mobiele game die wel heel erg lijkt op Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. De game in kwestie, Area F2, is gemaakt door Ejoy dat eigendom is van het Chinese bedrijf Alibaba. Een woordvoerder van Ubisoft geeft in een aanklacht aan, dat gestuurd is naar de federale rechtbank in Los Angeles, dat Area F2 een bijna letterlijke kopie is van Rainbow Six Siege. Vrijwel alle aspecten van Area F2 zijn afgekeken van Rainbow Six Siege, van het Operator-selectiescherm tot aan het laatste scherm met de scores, en alles daar tussenin, aldus de woordvoerder van Ubisoft.

Alibaba wilde in 2017 zorgen dat Ejoy een grotere aanwezigheid zou krijgen in de wereld van online en mobiel gamen. Uiteindelijk werd de game Area F2 gemaakt en gepromoot in de Verenigde Staten via verschillende sociale media. De game werd publiekelijk beschikbaar, voor zowel mobiele telefoons als tablets.

Rainbow Six Siege heeft op het moment 55 miljoen geregistreerde spelers over de hele wereld en wordt elke dag door meer dan drie miljoen spelers gespeeld. De game wordt ook als competitieve e-sport gespeeld, waarbij professionele en semi-professionele teams het tegen elkaar opnemen voor geldprijzen die soms in de miljoenen dollars kunnen oplopen.

Hiermee is Rainbow Six Siege een van de meest waardevolle titels in het oeuvre van Ubisoft, wat het des te zuurder maakt voor het bedrijf dat hun intellectuele eigendom zomaar wordt gekopieerd.

Ubisoft heeft Apple en Google laten weten dat Area F2 inbreuk maakt op hun auteursrechten, maar de bedrijven weigeren tot op heden om de game van de Google Play- en Apple App-winkels te verwijderen. De game is dus nog steeds te downloaden en te spelen. Verder hebben zowel Apple als Google nog niet gereageerd op deze aanklacht.

Benieuwd naar deze Rainbow Six rip-off? Zie hier de trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.