Er is weer nieuws over gamescom dit jaar! Zoals we al hadden gehoord is alles nu digitaal, maar konden we een tijdje geleden alleen nog speculeren over hoe het er dan uit zou kunnen zien.

De organisatie wist ons al te vertellen dat ze alle digitale content zullen uitbreiden en nu weten we hier wat meer over. Dit jaar zal gamescom 2020 bestaan uit, zoals ze het zelf noemen, 4 pillars: gamescom now, gamescom shows, cooperations (samenwerking), devcom.

gamescom now

gamescom now is een content hub die vorig jaar al gestart is. In deze hub vind je het belangrijkste nieuws, trailers, premières, games en evenementen. Hier vind je ook uitzendingen van gamescom: Opening Night Live en andere gamescom shows kun je hier terugvinden. Het fijne is dat je geen kaartje hoeft te kopen om alle content te kunnen bekijken!

gamescom shows

Op 27 augustus kan iedereen kijken naar gamescom: Opening Night Live. Deze show wordt gepresenteerd door Geoff Keighley, een Canadese video-game journalist. Verder is er dagelijks de gamescom: Daily Show met dagelijkse updates, highlights en interviews en zal ook de eerste gamescom: Awesome Indies gepresenteerd worden waarbij je alles krijgt te horen over aankomende indie titels. Tot slot zal er aan het einde van het evenement op 30 augustus de gamescom: Best of Show gepresenteerd worden waar ook de gamescom award wordt uitgereikt.

cooperations

Om alles mogelijk te maken zal gamescom veel gaan samenwerken met partners. Niet alleen op de gamescom now hub maar op meerdere plekken zul je gamescom kunnen volgen. Daarnaast zullen er promoties en evenementen plaatsvinden via deze partners. Dat biedt natuurlijk ruimte voor toffe giveaways! Nieuws hierover zul je dan weer op de gamescom now hub vinden.

devcom

Tot slot is er nog devcom, de conferentie voor ontwikkelaars van 17 t/m 30 augustus. Zakelijke ‘bezoekers’ zullen hier allerlei informatie kunnen vinden over onder andere nieuwe projecten, podcasts, masterclasses en matchmaking. Meer informatie over devcom vind je hier.

Dit jaar zal gamescom plaatsvinden van 27 t/m 30 augustus en is voor het brede publiek beschikbaar. Ondanks dat dit jaar anders zal zijn dan andere jaren hopen ze op deze manier wel een breed publiek te kunnen bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.