Ja, je hebt de titel van dit nieuwsbericht goed gelezen. De nieuwe game binnen de Assassin’s Creed-franchise, Valhalla, zal zogenaamde Viking rap battles bevatten. Hoe gek dit ook klinkt, deze rap battles zijn gebaseerd op een oud Vikingenritueel, waarbij twee Vikingen elkaar op poëtische en ritmische wijze proberen te beledigen. Dit ritueel wordt ook Flyting genoemd en zelfs de Noorse Goden waren niet vies van af en toe een potje Flyting. Er is namelijk een saga geschreven, waarbij Odin en en Thor elkaar te lijf gaan met dit soort ritmische beledigingen.

In onderstaande video, gepost op de Twitterpagina van Assassin’s Creed, legt creative director Ashraf Ismail uit hoe dit in zijn werk gaat in de nieuwe Assassin’s Creed-game. Hoofdpersonage Eivor zal met verschillende krijgers een rap battle aan kunnen gaan, maar ook andersom. Het zal dus ook voorkomen dat Eivor zelf uitgedaagd wordt voor een Flyting-gevecht. Daarnaast zullen er zelfs heuse kampioenschappen worden gehouden, vaak onder het genot van een glas mede. De speler krijgt tijdens deze Flyting-uitdagingen de mogelijkheid om uit een aantal verschillende antwoorden te kiezen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de speler de juiste belediging, met het juiste ritme uitkiest. Weet jij je tegenstander op de meest poëtische en ritmische manier belachelijk te maken, en kom jij als winnaar uit de Flyting-strijd, dan zul je hier uiteraard beloningen voor krijgen. Wat voor beloningen precies, daar blijft Ismail nog wat mysterieus over. Meer daarover wordt later bekendgemaakt.

Assassin’s Creed Valhalla zal dit najaar verschijnen op PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One en Google Stadia. Spelers die Assassin’s Creed Valhalla vooruitbestellen, ontvangen bij de lancering een extra missie, The Way of the Berserker, waarin de speler zich aansluit bij een legendarische Noorse Berserker op zijn zoektocht naar wraak.

Meer weten over welke edities verkrijgbaar zullen zijn voor Assassin’s Creed Valhalla? Lees dan hier ons artikel over de aankondiging van de game.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.