Door middel van een livestream via Twitch heeft Ubisoft het thema van de nieuwe Assassin’s Creed bekendgemaakt. Eerder gingen hier al geruchten over in de rondte en werd er gespeculeerd dat de nieuwe game in de franchise over Vikingen zou gaan. Namen als Assassin’s Creed Ragnarok of Assassin’s Creed Kingdom kwamen al snel voorbij. Tijdens de livestream, die wel acht uur duurde, werd door middel van een kunstwerk, gemaakt door BossLogic, het thema onthuld en uiteindelijk ook de naam van de nieuwe game: Assassin’s Creed Valhalla. De ondertitel Valhalla verwijst naar de hemel voor gevallen strijders, waar de Vikingen destijds in geloofden.

Assassin’s Creed Valhalla is ontwikkeld door het team achter Assassin’s Creed IV: Black Flag en Assassin’s Creed Origins, namelijk Ubisoft Montréal. Zij doen dit in samenwerking met 14 andere studio’s, van over de hele wereld.

De game speelt zich af in de tijd van de Vikingen en spelers kruipen in de huid van Eivor, een furieuze Viking die werd opgevoed met verhalen van strijd en glorie. De game biedt spelers een spannende Vikingervaring in een schitterende, dynamische open wereld die zich verzet tegen de brute achtergrond van de Donkere Middeleeuwen van Engeland. Deze nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie introduceert tevens tal van nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en het opbouwen van hun macht en invloed.

Net zoals bij Assassin’s Creed Odyssey, hebben spelers de keuze of zij als een mannelijke of vrouwelijke Eivor spelen. Er zullen tal van uitrustingsmogelijkheden zijn, waaronder de mogelijkheid om haar, tatoeages, oorlogsverf en uitrusting aan te passen. Politieke allianties, strijdbeslissingen en dialoogkeuzes beïnvloeden de wereld van Assassin’s Creed Valhalla, waardoor spelers beslissingen moeten afwegen om hun thuis en de toekomst van hun clan te beschermen.

Spelers leiden Eivors clan, bestaande uit Noormannen, nadat zij verdreven zijn uit Noorwegen door eindeloze oorlogen en afnemende grondstoffen in de negende eeuw na Christus, over de ijzige Noordzee naar het rijke, maar gebroken Engeland. Spelers zullen moeten bouwen aan een nieuwe toekomst voor de clan en daarmee de meedogenloze vechtstijl van Vikingkrijgers herbeleven met een vernieuwd vechtsysteem. Het vechtsysteem biedt spelers onder andere de mogelijkheid om in beide handen een ander wapen te gebruiken en dat is ook wel nodig met een grotere verscheidenheid aan vijanden dan ooit tevoren. Om noodzakelijke rijkdom en grondstoffen te verdienen, hebben spelers de mogelijkheid om met hun schip op specifieke locaties raids te leiden. Op het moment dat de Vikingen hun nieuwe thuis gevonden lijken te hebben, stuiten ze op weerstand van de Saxons. Onder hen is koning Aelfred van Wessex, die zelf de enige heerser van een beschaafd Engeland wil worden. Tegen alle verwachtingen in moet Eivor doen wat nodig is om Valhalla binnen handbereik te houden.

Assassin’s Creed Valhalla zal in verschillende edities worden uitgebracht:

  • De Gold Edition bevat de basisgame en de Season Pass.
  • De Ultimate Edition bevat de basisgame, de Season Pass en het Ultimate Pack, dat spelers toegang geeft tot exclusieve uitrustingen: het Berserker Gear Pack, het Berserker Settlement Pack, het Berserker Longship Pack en een set van Runes om wapens of uitrusting te verbeteren.
  • De Collector’s Edition*** bevat de basisgame, de Season Pass, het Ultimate Pack, de high-end Ubicollectibles replica van Eivor en haar Drakkar (hoogte: 30 cm), een Collector’s Case, een Steelbook met uniek ontwerp, een genummerd certificaat van echtheid, een Viking Statuette van Eivor met zijn raaf en Deense bijl (hoogte: 5 cm), exclusieve lithografieën en een geselecteerde soundtrack van de game. De Collector’s Edition is exclusief verkrijgbaar op de Ubisoft Store.
  • Afzonderlijke Ubicollectibles-producten waaronder de Eivor Wolf-Kissed figurine en zijn Hidden Blade Replica.

Spelers die Assassin’s Creed Valhalla vooruitbestellen, ontvangen bij de lancering een extra missie, The Way of the Berserker, waarin de speler zich aansluit bij een legendarische Noorse Berserker op zijn zoektocht naar wraak.

Net als bij een aantal voorgaande Assassin’s Creed-games, zal er ook een originele roman worden uitgegeven door Penguin Random House.

Assassin’s Creed Valhalla, de nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie, is in het najaar van 2020 verkrijgbaar voor Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook zal Assassin’s Creed Valhalla onderdeel zijn van Uplay+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Assassin’s Creed Valhalla:

© UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.