Tijdens het digitale evenement Stadia Connect, zijn er een hoop nieuwe games aangekondigd voor Google Stadia, waaronder zelfs een aantal exclusieve games die alleen op Stadia uitgebracht zullen worden. Daarnaast is ook aangekondigd dat een aantal van deze games gebruik zal maken van de exclusieve features die de gaming-dienst te bieden heeft.

Een van de exclusieve games die naar Stadia komt, is Outcasters, wat een competitieve top-down-shooter is, waarin acht spelers (ofwel Casters) het tegen elkaar opnemen in een kleurrijke “vinyl” wereld. Er zijn twee spelmodi bevestigd, een free-for-all last Caster standing modus, waarbij er maar één de winnaar kan zijn, en een team-based objective modus. Spelers krijgen daarnaast ook de mogelijkheid om hun Caster naar smaak aan te passen. Outcasters staat gepland voor een herfstrelease.

Een andere exclusieve Stadia-game gaat Orcs Must Die! 3 worden, een tower-defense actiegame waarbij er nog nooit zoveel orcs op één slagveld bij elkaar hebben gestaan.

Verder zijn er nog andere games aangekondigd, die ook op Google Stadia zullen verschijnen, waaronder Super Bomberman R Online, Dead By Daylight, Hitman Trilogy, Serious Sam 4, Hello Neighbor, Sekiro: Shadows Die Twice en Outriders.

Een enkele van deze games zal gebruik maken van exclusieve features van Google Stadia. Zo ondersteunt de Stadia-versie van Dead By Daylight de feature Crowd Choice en Crowd Play. Crowd Choice geeft spelers de mogelijkheid om te stemmen of een YouTube-streamer als Survivor of Killer zal spelen en zelfs wel personage zij zullen kiezen, terwijl Crowd Play ervoor zorgt dat influencers leden van hun community/fanbase kunnen uitnodigen om mee te spelen. Super Bomberman R Online zal ook gebruik maken van Crowd Play.Google Stadia zal uitkomen op 19 november en wilt zich onderscheiden van andere streamingsdiensten, door ervoor te zorgen dat er gelijk gespeeld kan worden, zonder de desbetreffende games eerst te hoeven downloaden of installeren. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiele internetverbinding, een controller en een apparaat dat Google Stadia ondersteunt.

De streamingsdienst zal in twee smaken worden uitgebracht: Stadia Base en Stadia Pro. Eerstgenoemde is de gratis variant, die te gebruiken is op smartphones, een select aantal tablets en natuurlijk Google’s eigen Chromecast, die je in de TV kan steken, en de Chrome-browser op bijvoorbeeld je laptop. Heb je de Base-variant, dan zullen je games in maximaal 1080p gestreamd worden en zal de geluidskwaliteit zich beperken tot stereogeluid. Sluit je echter een abonnement af voor Stadia Pro, voor €9,99 per maand, dan zul je toegang krijgen tot 4K/HDR streaming en 5.1 surround sound. Daarnaast krijg je ook elke maand gratis games aangeboden, die je mag houden, en heb je recht op exclusieve Stadia Pro-kortingen op bepaalde gameaankopen.

Welke variant je ook kiest, je zult voor de games moeten betalen (tenzij deze gratis is gepubliceerd voor Stadia Pro-leden). Het streamen van de games is echter wel kosteloos.

Bekijk hier de gehele uitzending van Stadia Connect:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.