Tijdens de eerste digitale persconferentie, Ubisoft Forward, heeft de ontwikkelaar dan eindelijk de releasedatum van Watch Dogs: Legion bekendgemaakt. De game zal op 29 oktober, dit jaar, uitkomen voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Daarnaast zal de game ook uitkomen voor de nieuwe generatie consoles, PlayStation 5 en Xbox Series X. Spelers die Watch Dogs: Legion op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor de PlayStation 5 of Xbox Series X.

In Watch Dogs Legion staat Londen de rand van de ondergang en als lid van DedSec nemen spelers het op tegen criminele opportunisten, waaronder huurlingen, cybercriminelen en sadisten, die de bovenhand hebben genomen over de verslagen regering.

Spelers zullen leden moeten rekruteren voor hun DedSec-verzet en zo Londen te bevrijden. De game brengt hiermee een geheel nieuwe ervaring qua gameplay met zich mee en introduceert een uniek concept, genaamd ‘Play as Anyone’. Dit is een nooit eerder vertoonde gameplaymechaniek, dat ontwikkeld is door Ubisoft Toronto, de studio achter Watch Dogs Legion.

Play as Anyone geeft spelers de mogelijkheid om binnen de gehele stad van Londen te kunnen kiezen wie zij willen rekruteren. Elke persoon binnen de wereld van Watch Dogs Legion kan namelijk worden gerekruteerd en is zelfs speelbaar. Daarnaast zijn deze personen ook allemaal voorzien van een uniek achtergrondverhaal, persoonlijkheid en vaardigheden. Er kunnen maximaal 40 verschillende personages worden gerekruteerd en kunnen variëren van een MI6-agent tot een oude dame. Elk personage is immers uniek. Bevrijd Londen vanuit de lucht op een vrachtdrone als bouwvakker of op de grond als een spion met behulp van high-tech gadgets, de keuze is volledig aan de speler.

Watch Dogs: Legion zal op 29 oktober uitkomen voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Later zal de game ook uitgebracht worden op PlayStation 5 en Xbox Series X.

Bekijk hier de cinematische trailer:

Bekijk hier de gameplay trailer:

©UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.