19 november is het zover en zal de wereld van Gaming veranderen wanneer we in Nederland aan de slag kunnen met Google Stadia. Google heeft nu bekendgemaakt welke games er bij lancering gespeeld kunnen worden. Met Google Stadia hoef je nooit meer te wachten tot een game gedownload is en ze garanderen je optimaal game-genot (iets met 60FPS, 4K, HDR en 5.1).

Al eerder schreven we op Female-Gamers.nl over Google Stadia. Met de lancering in zicht wordt er steeds meer bekend over het streamingsplatform voor games.

Wat was Google Stadia ook alweer? Bestudeer hiervoor nog eens de volgende video:

Grote namen uit de game-industrie hebben zich al aangesloten bij de dienst wat kortweg betekent dat games van deze ontwikkelaars beschikbaar worden gesteld. Denk hierbij aan onder meer Rockster, Ubisoft, Warner Bros en Square Enix.

De games die zijn toegevoegd aan de selectie zijn niet de minste. De crème de la crème van het afgelopen game-jaar zijn meteen te streamen. De early adopters kunnen aan de slag met:

 • Assassin’s Creed Odyssey
 • Destiny 2: The Collection
 • GYLT
 • Just Dance 2020
 • Kine
 • Mortal Kombat 11
 • Red Dead Redemption 2
 • Rise of the Tomb Raider
 • Samurai Showdown
 • Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition
 • Thumper
 • Tomb Raider: Definitive Edition

Opvallend is dat de streamingsdienst flink inzet op Tomb Raider, je kunt direct met maar liefst twee Tomb Raider- games aan de slag.

Hier laat de dienst het overigens niet bij, want ze beloven voor het einde van het jaar nog veertien titels van formaat toe te voegen. Het complete lijstje (inclusief kaskrakers) bestaat uit: Attack on Titan 2: Final Battle, Borderlands 3, Darksiders Genesis,  Dragonball Xenoverse 2, Farming Simulator 19, Final Fantasy 15, Football Manager 2020, GRID,  Metro Exodus, NBA 2K20, Trials Rising, Wolfenstein: Youngblood, Rage 2 en Ghost Recon Breakpoint.
Helaas voor de liefhebbers die uitkeken naar het spelen van Doom Eternal, want deze is helaas vertraagd naar maart 2020.

19 november is het dus zover en kun je om 17:00 Nederlandse tijd je slag slaan met games streamen.  Er is een keuze uit een gratis dienst (vanaf 2020 beschikbaar) én een betaalde dienst onder de noemer Pro waar een prijskaartje van €9,99 aan hangt. Gamen is mogelijk met een speciale controller of via diverse apparaten.

© GOOGLE / GOOGLE STADIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.