Bij een nieuwe console, of in dit geval een nieuwe vorm van gamen, horen exclusieve releases. Vandaag de dag tel je niet meer mee of val je in het enorme aanbod niet meer op wanneer je geen exclusieve content tot je beschikking hebt. In het geval van Google Stadia is er bij lancering één exclusieve game streambaar: de puzzel-game Gylt.

Gylt van de Spaanse ontwikkelaars Tequila Works (wellicht het meest bekend van o.a. RiMe en Deadlight DC) heeft de eer om als eerste exclusieve release beschikbaar te zijn voor Google Stadia en dat ook nog eens bij de lancering. Op het oog ziet het er uit als een lieflijke game, maar schijn bedriegt: shape your fears, fear the shapes. In Gylt sta je oog in oog met je grootste angsten en wordt je geconfronteerd met de emotionele impact van je daden.

Gylt speelt zich af in een griezelige en melancholische wereld en bevat een verhaal dat fantasie en realiteit met elkaar verbindt op een surrealistische plek waar je nachtmerries werkelijkheid worden.  Verberg je voor de vreselijke wezens of confronteer ze terwijl je je een weg baant door deze slechte wereld. Een gezellige game is het in ieder geval totaal niet. Wel benieuwd geworden? Bekijk dan hieronder de creepy trailer:

Sluip rond in verlaten gebouwen en vermijd monsters in deze single-player puzzel-avonturengame Gylt. Je speelt als Sally, een jong schoolgaand meisje dat op zoek is naar haar vermiste neefje in een door monsters overgenomen dorpje. Een game in cartoon stijl met als contrast dat het zich afspeelt in een duistere wereld.

Vanaf 19 november 17:00 uur Nederlandse tijd kun je aan de slag met de Google Stadia Exclusive Gylt. Een exacte prijs is nog niet bekend. Durf jij het aan?

GYLT™ and © 2019. Game and software © 2019, TEQUILA WORKS SL. All Rights Reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.