Het aanbod van Google Stadia is inmiddels uitgebreid met drie iconische Assassin’s Creed-games. Eerder al waren de meest recente games in de franchise, Assassin’s Creed Valhalla en Odyssey, al beschikbaar voor Stadia, maar daar zijn Origins, Syndicate en Unity nu aan toegevoegd. De games zijn los verkrijgbaar, of als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice, zodra deze beschikbaar is voor Stadia.

  • Assassin’s Creed Origins speelt zich af in het Oude Egypte, de meest mysterieuze plaats in de geschiedenis. Spelers worden uitgenodigd om de geheimen achter de Grote Piramiden, vergeten mythes en de laatste farao’s te ontdekken. Ook ontrafelen zij het verhaal achter het ontstaan van de broederschap van Assassins. 
  • Assassin’s Creed Syndicate vindt plaats in het Londen van 1868, ten tijde van de industriële revolutie, een tijd waarin geld de macht begint te grijpen. Spelers kruipen in de rol van Jacob Frye en zijn tweelingzus Evie, in een avontuur waarin zij het met de hulp van de onderwereld opnemen tegen een corrupte macht die Londen in een wurggreep houdt. 
  • Assassin’s Creed Unity gooit spelers in het Parijs van 1789 tijdens de Franse revolutie, een tijd waarin de stad verandert in een plaats van terreur en chaos. Terwijl het land zichzelf verscheurt, onthullen spelers in de rol van Arno de ware krachten achter de revolutie, in een strijd om het lot van Frankrijk.

Stadia is een streamingsdienst van Google, dat als twee verschillende varianten beschikbaar is: Stadia Base en Stadia Pro. Eerstgenoemde is de gratis variant, die te gebruiken is op smartphones, een select aantal tablets en natuurlijk Google’s eigen Chromecast, die je in de TV kan steken, en de Chrome-browser op bijvoorbeeld je laptop. Heb je de Base-variant, dan zullen je games in maximaal 1080p gestreamd worden en zal de geluidskwaliteit zich beperken tot stereogeluid. Sluit je echter een abonnement af voor Stadia Pro, voor €9,99 per maand, dan zul je toegang krijgen tot 4K/HDR streaming en 5.1 surround sound. Daarnaast krijg je ook elke maand gratis games aangeboden, die je mag houden, en heb je recht op exclusieve Stadia Pro-kortingen op bepaalde gameaankopen.

Welke variant je ook kiest, je zult voor de games moeten betalen (tenzij deze gratis is gepubliceerd voor Stadia Pro-leden). Het streamen van de games is echter wel kosteloos.

Bekijk hier de lanceringstrailer voor de Assassin’s Creed-games op Stadia:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.