Nu we allemaal thuis moeten werken kan de iPad een fijne ondersteuning zijn voor thuiswerkende ouders. Onze Sam was dan ook heel blij dat haar 4-jarige Zelda de Osmo Little Genius starter kit mocht testen.

Thuisscholing voor kleuters
Het is een uitdagende tijd voor ons thuiswerkende niet essentiële ouders. Mijn kleuter heeft natuurlijk van school leuke knutselopdrachten mee naar huis gekregen. Maar normaal gaat ze ook naar de BSO dus er blijven nog wat uurtjes over die gevuld moeten worden. In plaats van lekker voor de bank hangen met Netflix gaan we gebruik maken van de Osmo Little Genius starter kit. Dankzij de 4 apps die bij de starter kit zitten kunnen we op een leuke manier aan thuisscholing doen. Het materiaal voelt ook enorm degelijk en stevig aan. Niet geheel onbelangrijk bij kleuters.

ABC’s
Zelda is de laatste tijd steeds meer bezig met het herkennen van letters. Met pakjesavond wist ze ook precies welke cadeaus van haar waren. Met de ABC’s app leren ze door middel van figuren letters na te bouwen. In een van de doosjes zitten 38 silicone staafjes, halve cirkels en cirkels. Er zit ook een witte siliconen mat bij waarop je de figuren kan leggen. Op de iPad verschijnt er een letter. De app laat zien hoe je de letter kan bouwen door middel van de verschillende siliconen figuren. Omdat ze ook allemaal een eigen kleur hebben zijn de figuren snel te herkennen. Vervolgens kan je kind dit nabouwen de app maakt een foto en laat het resultaat zien. Deze app helpt Zelda echt bij het herkennen van letters.

Costume Party
De naam zegt het al met deze app kan je kind een virtueel poppetje kleding aantrekken. In een van de opbergdozen zitten verschillende stevig kartonnen kostuums. Deze kan je op een kartonnen pop leggen, de app ziet d.m.v. de camera meteen welke kledingstuk je kind heeft neergelegd. Zo krijgt het virtuele poppetje ook meteen de kleding aan. Dit ziet er heel grappig uit en niet alleen Zelda had er veel plezier mee. Ook Fawn hielp heel graag mee met dit spelletje. Het virtuele figuurtje heeft wel echt een eigen willetje en geeft aan wat hij/zij graag aan wil trekken. Trek je precies dat aan wat je virtuele vriendje wil dan krijg je een vrolijk vriendje op het scherm te zien.

Squiggle Magic
Dit is een van de apps die Zelda erg leuk vond om te doen. Ze is een vrij creatief en eigenwijs kind. Dus ze wil graag ook bepalen hoe iets moet of hoe iets eruit ziet. Met de Squiggle Magic app kan dit ook prima. In de app word er aan je kind een wereld voorgesteld waar figuren in voorkomen. Zo ziet je kind bijvoorbeeld een onderwaterwereld met vissen. Vervolgens moet je kind met de siliconen figuren een eigen vis ontwerpen. Ze geven je wel een voorbeeld maar het is niet erg als de vis van je kind afwijkt. We hebben zo heel wat bijzondere wezentjes voorbij zien komen uit de creatieve koker van Zelda.

Stories
Het is geweldig dat je kind in deze app mee kan helpen vorm te geven aan het verhaal. Voor deze app gebruik je ook de kartonnen verkleedkleding. Je virtuele vriendje vertelt en wandelt door een verhaal heen. Ondertussen komen er obstakels op zijn pad waarbij je door middel van de verkleedkleding kan helpen. Zo werkt je kind samen met het virtuele figuurtje om het verhaal tot een goed einde te brengen. Zelda vond de verhaaltjes erg leuk en leerde al snel te herkennen wat de personage in het verhaal nodig had om verder te komen. Het oplossingsvermogen van je kind wordt aangesproken.

Conclusie Sam
Zelda vind de Osmo Little Genius starter kit erg leuk en dan vooral de Squiggle Magic app. Omdat alles netjes en duidelijk is vormgegeven kan Zelda ook alles zelf makkelijk hanteren en opruimen. Je kind word echt geprikkeld om oplossingen te bedenken en daarnaast ook digitaal creatief te zijn. De verhalende app heeft niet de ruimte om zelf creatief te zijn. Maar door het verhaal en het visuele aspect worden kinderen wel geprikkeld om actief bezig te blijven. De starter kit is prijzig maar je krijgt er wel veel voor terug. Het is ook echt goed degelijk materiaal en er zijn ook heel veel extra bundels te koop. Zelfs voor volwassenen zijn er leuke bundels en spellen verkrijgbaar.

+ Degelijk en stevig materiaal
+ Mooie uitnodigende vormgeving
+ Leerzame en creatieve apps
– Alleen verkrijgbaar voor de iPad

Winactie!
Wij mogen namens Osmo een Little Genius starter kit weggeven aan een van onze lezers. Wil jij samen met je kinderen tijdens deze lockdown aan de slag met de Osmo Little Genius kit laat ons dit dan weten. Reageer op deze post op onze Facebook pagina of op onze instagram en wie weet win jij deze Osmo Little Genius kit en kan je dit jaar aan de slag.

Voorwaarden:
• De prijzen zijn niet voor geld in te wisselen.
• De reactie moet voor 24 januari 2021 23:59 uur binnen zijn.
• Wij zullen ons uiterste best doen de winnaar zo snel mogelijk na de laatste inzenddag bekend te maken. Wij nemen contact op met de winnaar via Social Media.
• Crewleden zijn uitgesloten van deelname.
• Jouw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en zullen na de prijsvraag verwijderd worden uit ons systeem.

One Comment on “Review: Osmo Little Genius starter kit”

  1. Dit lijkt mij wel heel erg leuk voor d ekinderen.
    Leuk tijdverdrijf ook nu we veel meer binnne moeten zitten als normaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.