Utomik is een soort Netflix voor games voor de PC, het is helaas nog niet mogelijk om het te spelen op Mac OS X. Utomik is het programma zelf, die kun je downloaden op hun website en je kunt het 14 dagen gratis proberen om te kijken of het wat voor jou is. Hierna sluit je dan een abonnement af of voor één persoon, €5,99 per maand of het Familie plan voor vier personen die kost €9,99 per maand.

Ik heb Utomik uitgeprobeerd en vind het een hele leuke uitvinding. Er staan allemaal verschillende soorten spellen op en als je er één wil spelen dan is het in een paar minuten gedownload en je hoeft het spel zelf niet te installeren. Op dit moment staan er 635 games op, maar elke maand veranderd het aanbod en komen er ongeveer 30 spellen bij. De meeste spellen zijn wel echt voor de casual gamer, wat ik af en toe als afwisseling erg leuk vind. Utomik werkt samen met meerdere partners om hun content aan te kunnen bieden en bij deze partners zit onder andere Disney, Epic Games en SEGA, zeer bekende merken.

Ik heb vooral puzzelspellen gespeeld tijdens mijn probeer fase. Er staan meerdere soorten puzzelspellen op en ik heb een aantal hidden object spellen gespeeld. Het leuke is dat er hele makkelijke tussen zitten, maar ook wel waar je gevorderd voor moet zijn. Utomik heeft een grote collectie van verschillende type spellen die voor alle leeftijden zijn. Zo zijn er educatieve games voor kinderen, time management games, dat je een winkel of een ziekenhuis moet runnen door mensen te helpen, Indie spellen en een aantal bekende spellen. Je kunt strijden tegen zombies, er staan first person shooters op, zoals Borderlands, en worden er ook Star Wars spellen en Jurassic Parks pellen aangeboden plus retro klassiekers zoals Sonic.

Uiteindelijk was mijn abonnement veel te snel alweer verlopen en heb ik lang niet alles gespeeld wat ik wilde spelen dus ik ben wel van plan een keer een maand te nemen als ik weet dat ik tijd heb om te gamen. Ik raad het zeker aan om te proberen, want de eerste 14 dagen zijn gratis. Het is veel goedkoper dan wanneer je een aantal van de spellen los zou kopen en er staan ook heel veel spellen op die leuk voor kinderen zijn, of leuk om samen met je kinderen te spelen. Je kunt je hier makkelijk uren mee vermaken en voor elke mood is er wel een spel. Ideaal voor families die allemaal hun eigen interesses hebben of voor jezelf als je graag verschillende games speelt. Het is vrijblijvend, want je mag elke maand gewoon weer opzeggen.

Bewaren

Bewaren

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.