Het nieuwe seizoen van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is van start gegaan en is daarmee inmiddels al het vierde seizoen van het zevende jaar. Operation Solar Raid is speelbaar op alle beschikbare platformen. Het seizoen introduceert een aantal nieuwe features, waaronder de langverwachte mogelijkheid tot crossplay en crossprogressie, een nieuwe verbeterde Battle Pass, een nieuwe map, een gloednieuwe Operator, Ranked 2.0 en meer.

Operation Solar Raid brengt de nieuwe Operator Solis met zich mee. Zij is een nieuwe verdediger uit Colombia en uitgerust met een P90 of ITA 12L als primair wapen en een SMG-11 als secundair wapen. Als gadget heeft zij de SPEC-IO Electro-Sensor tot haar beschikking. Hiermee kan zij cruciale informatie verzamelen, wat kan helpen bij het bepalen van een gecoördineerde strategie. Solis kan daarnaast ook heel gemakkelijk aanvalsapparatuur analyseren en identificeren, waaronder drones en inbraakapparaten. Tevens kan ze met haar handschoenen de gadget aansturen en een clusterscan uitvoeren.

Naast een nieuwe Operator introduceert Operation Solar Raid ook een gloednieuwe map, namelijk Nighthaven Labs. De open zee, groene kliffen en heldere hemel vormen een uitbreiding van het hoofdkwartier van Nighthaven. Door de vele toegangspunten is het zowel voor aanvallers als verdedigers een uitdagende map, want ze kunnen gemakkelijk worden geflankeerd en zo hun positie verliezen. Deze R&D-faciliteit, gebouwd voor creatieve strategieën, daagt spelers uit om gebruik te maken van ongewone mogelijkheden, zoals het luik net buiten de vergaderzaal.

Het nieuwe seizoen introduceert ook de langverwachte features zoals crossplay en crossprogressie met zich mee. Dit betekent dat spelers vanaf nu een team kunnen vormen met spelers op andere consoles, via Ubisoft Connect. Spelers die liever geen gebruikmaken van de crossplayfunctie, kunnen deze feature uitschakelen in het optiemenu. Nadat spelers inloggen op hun Ubisoft Connect-accounts wordt ook hun voortgang, valuta en items op alle platformen gedeeld. Bovendien krijgen ze met hun Ubisoft Connect-account één gratis Alpha Pack.

Operation Solar Raid brengt ook wat nieuws met zich mee voor spelers die graag Ranked spelen. De rank van spelers is niet langer bepaald door hun MMR, maar wordt nu bepaald door de hoeveelheid Rank Points ze winnen of verliezen na elke Ranked match. Elke Rank heeft daarnaast nu ook vijf divisies en om hogerop te komen hebben spelers 100 Rank Points nodig per divisie. Verder is er een nieuwe Rank, namelijk Emerald, toegevoegd die zich tussen Platinum en Diamond bevindt.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Bekijk hier de gameplaytrailer voor Rainbow Six Siege: Operation Solar Raid:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.