De dagen zijn kort en het donker overheerst. Blijf veilig binnen onder een warme deken, want buiten in het donkere bos zijn enge monsters. Oppassen geblazen in het duistere point-and-click- avontuur Children of Silentown.

Silentown is een mysterieuze gemeenschap omringd door een onheilspellend bos vol verborgen geheimen. Een spookachtig verhaal over angst en verlating welke je vanaf 11 januari 2023 kippenvel zal doen bezorgen op zowel de PC, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch.

Het verhaal volgt Lucy, een jong meisje dat woont in een dorpje dat diep verborgen ligt in een bos dat wordt bewoond door monsters. Langzaamaan worden de mysteries om haar heen ontrafeld. Gedurende de dag spendeert Lucy haar tijd met haar vrienden en helpt zij haar moeder, maar in de nacht wordt zij achtervolgd door verschrikkelijke nachtmerries. Een afgrijselijk gegrom dat van buiten de stadsmuren komt zorgt iedere nacht weer voor slapeloze nachten. Één ding is zeker: wanneer de nacht invalt brengt dit een groot gevaar mee en nooit mag Lucy voet zetten in het duistere bos. Wanneer het noodlot toeslaat heeft Lucy geen enkele keus dan het bos in te gaan en haar grootste angsten onder ogen te komen.

De release-date trailer van de game zie hier:

Children of Silentown is een duister point-and-click avontuur met een creapy tekenstijl. Gecombineerd met de atmosferische muziek zorgt voor een enge doch prachtige wereld waar je de rillingen van krijgt, maar je toch zeker wel wilt spelen. Wat is er nu daadwerkelijk in het bos aan de hand? We willen het allemaal weten. Gedurende de game zal je notities moeten vinden, items moeten verzamelen en puzzelen op gaan lossen naast mini-games om de geheimen te van Silentown en het omliggende bos te ontrafelen. Daarnaast zal je liedjes moeten leren om te kunnen communiceren met anderen en verder te komen in het duistere mysterie. Lucy’s verhaal is tevens voor herhaling vatbaar, want er zijn meerdere eindes mogelijk.

Spannend! Het wachten is op 11 januari 2023, want dan ontvouwt het donkere mysterie zich op de PC, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch.

© Elf Games
© Luna2
© Daedalic Entertainment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.