Om de nieuwste games te kopen moet je soms aardig diep in de buidel tasten. Een euro’tje of 60 wordt vaak niet geschuwd. Heb je echter geen haast, dan kun je binnen een aanzienlijke tijd ook op de tweedehands markt gaan snuffelen en daar voor tientallen euro’s minder je games aanschaffen of natuurlijk wachten op een mooie aanbieding. Welke games zijn nu eigenlijk tweedehands het meest gewild? Theslotbuzz.com heeft het voor je uitgezocht.

Maar liefst 62% van de gamers heeft onlangs de stap gezet om in plaats van nieuwe games ook op de tweedehands markt te kijken voor games. Dit heeft mede te maken met het feit dat de kosten voor levensonderhoud enorm zijn gestegen. Op Google is een toename te vinden van maar liefst 60% naar tweedehands games in de afgelopen maand.

Welke games zijn nu het populairst op de tweedehands markt? Theslotbuzz.com heeft hiervoor onderzoek gedaan naar de 60 meest populaire games en de bijbehorende verkopen daarvan op een commerciële re-seller website.

Uiteindelijk heeft het tot het rijtje geleid in de volgende tabel:

Top 10 most sought-after second hand games

RankingGameNumber of items sold (second hand only)*
1Minecraft5,700
2Call of Duty: Modern Warfare II5,500
3Grand Theft Auto V4,500
4Mario Kart 8 Deluxe3,300
5Red Dead Redemption II2,600
6FIFA 222,500
7The Legend of Zelda: Breath Of The Wild2,400
8Luigi’s Mansion 32,000
9Animal Crossing: New Horizons1,900
10God of War1,800

Zoals je kunt zien is Minecraft in 90 dagen maar liefst 5700 keer over de digitale tweedehands toonbank gegaan. Niet geheel onverwachts, want het is de bestverkopende game aller tijden verdeeld over diverse platforms. Ter indicatie: een tweedehands Minecraft voor de PlayStation 4 ging voor $13,- dollar over de toonbank. Nieuw betaal je hier al gauw $26,- dollar voor. Toch $13,- dollar winst die je op deze manier even meepakt.

Op de tweede plaats staat Call of Duty: Modern Warfare II met 5500 stuks op de tweedehands markt. Dat deze game op de tweede plaats staat is mede te danken aan het feit dat de release slechts een maand oud is. Gemiddeld ging deze release voor $55,- dollar van de hand voor een gebruikte versie, slechts 10% goedkoper dan een gloednieuwe. Ach, alle kleine beetjes helpen zou je zeggen.

Hekkensluiter is God of War, ook niet geheel verwonderlijk gezien de release van God of War: Ragnarok. Iedereen wilde natuurlijk het begin van het epische verhaal weten en daarom ging hij maar liefst 1800 keer over de digitale toonbank.

Onderzoeken zijn altijd interessant om te zien. Gezien dit een Amerikaans onderzoek is zou het kunnen dat hij niet helemaal representatief is voor de Nederlandse markt en natuurlijk zijn onderzoeken vaak een momentopname. Wanneer dit onderzoek halverwege 2023 opnieuw uitgevoerd zou worden dan zou hij er grotendeels anders uit zien. De “klassiekers” en blijvend populaire games, waaronder Minecraft en Animal Crossing zullen ongetwijfeld ook dan in het rijtje voorkomen.

Moraal van dit verhaal: we kopen meer tweedehands om de kosten te drukken. Hier kan een eindeloze discussie op volgen natuurlijk, maar feit blijft: iedere euro die je kunt besparen is mooi meegenomen.

© Theslotbuzz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.